Oletko sinäkin jo syönyt? Korona-ajan suosituimmat arkiruoat: Kaksi helppoa hittipastaa ja yllättävä makaronilaatikko

1:26 Pasta limonello – näin valmistuu supersuosittu hittiruoka Natalian ohjeella

Poikkeusoloissa suomalaiset viettävät ennätyksellisen paljon aikaa kotona, mikä näkyy myös lisääntyvänä ruoanlaittona. Koostimme yhteen korona-ajan suosituimmat arkiruokareseptit MTV:n Makuja.fi-palvelussa.

Videolla ohjeet korona-ajan suosituimpaan reseptiin Makuja.fi-palvelussa.

Mitä tänään kokattaisiin? Poikkeukselliset olosuhteet tuottavat monelle suomalaiselle päänvaivaa myös keittiössä. Kun työpaikan tai koulun lounasruokalaan ei yhtäkkiä välttämättä olekaan pääsyä, täytyy olla aiempaa luovempi omassa kotikeittiössään.

Jos inspiraatio on hukassa tai kaipaat muuten vaan vinkkejä arkiruoanlaitton, nappaa tästä MTV:n Makuja.fi-palvelun suosituimmat arkiruokareseptit hieman yli kuukauden ajalta. Suosituimmaksi reseptiksi on noussut White Trash Disease -blogistaan tunnetun lifestylevaikuttaja, yrittäjä ja Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmelan loihtima pasta limonello. Se ohitti suosiossaan täpärästi ikihitti avokadopastan.

– Tätä pastaa on mahdotonta mokata. Olen saanut myös paljon palautetta perheellisiltä, että lapsetkin ovat tykänneet, Salmela kertoi pasta limonellosta MTV:lle maaliskuun lopussa.

Hittipastojen lisäksi suomalaisia on poikkeusoloissa kiinnostaneet erityisesti Kari Aihisen loihtimat arkiruokareseptit. 

Suosituimmat korona-ajan arkiruoat Makuja.fi-palvelussa


1. Pasta Limonello – vuoden pastahitti

Tämän Natalia Salmelan sitruunapastan salaisuus piilee turkkilaisessa jogurtissa. Katso resepti.

2. Avokadopasta – arkipastojen ikisuosikki

Ikisuosikki ei esittelyjä kaipaa! Avokadopasta on ollut Makuja-sivuston suosituimpien reseptien joukossa jo vuosia. Katso resepti.

3. Uunijuurekset – klassikkolisuke Kari Aihisen tapaan

Uunijuurekset ovat helppo lisuke ruoalle kuin ruoalle. Tämä resepti tuli alun perin kansalle tutuksi, kun keittiömestari Kari Aihinen valmisti uunijuureksia Kaappaus keittiössä -ohjelmassa. Nappaa resepti.

4. Makaronilaatikko yllättävällä valmistusmenetelmällä

Kari Aihisen arkiruokasuosikit eivät petä! Pellinkiläinen makaronilaatikko on erityisen hyvä makaronilaatikko ja sen salaisuus piilee pitkässä tekeytymisajassa. Kurkkaa resepti.

5. Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti

Nakkikeittoakin voi tuunata helposti. Kari Aihinen suosittelee heittämään keiton joukkoon hieman sulatejuustoa. Testaa resepti. 

Huom! Reseptit eivät välttämättä näy oikein MTV Uutiset -sovelluksella. Katso reseptit tällöin selaimen kautta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja