Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kana
Julkaistu 03.10.2018 18:10

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Broileri Francese eli ranskalainen broileri on monien ravintoloiden ruokalistoilla nähty annos, joka on yllättävän helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Tähän ruokaan et voi olla ihastumatta!

Videolla huippukokki antaa vinkkejä toisen herkullien arkiruoan, Matinkylän broilerin valmistukseen. 

Monissa perheissä luotetaan helppoon ja koko perheelle maistuvaan raaka-aineeseen; broileriin. Jos perinteiset kanakastikkeet alkavat kyllästyttää, kokeile tätä herkullista reseptiä, jonka makumaailma vie sinut hetkessä Ranskan sydämeen. Ruokalajin salaisuus piilee sitruunaisessa voikastikkeessa ja karamellisoiduissa sitruunaviipaleissa, jotka nostavat arkiruoan hetkessä aivan uudelle tasolle.

Tämä ruoka jos mikä lämmittää viileänä syysiltana! 

– Broileri voi-sitruunakastikkeen kanssa on yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista. Broileri ja sitruuna on klassinen yhdistelmä, jota lähes jokainen lihansyöjä rakastaa, Julia Moskin kirjoittaa The New York Times -sivustolle.

broileri sitruuna
Leivitys auttaa broileira pysymään mehevänä.Shutterstock

Ennen paistamista broilerifileet kannattaa halkaista pituussuunnassa ja muotoilla ohuiksi, nopeasti kypsyviksi pihveiksi.

Broileri Francese (4–6 annosta)

2 kananmunaa
2 rkl täysmaitoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
2 ¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl oliiviöljyä
¾ dl kasviöljyä
4–6 broilerin rintafileetä
3–6 rkl voita
1 sitruuna ohuina viipaleina
1 sitruunan mehu
½ dl valkoviiniä
4–5 dl kanalientä

Yhdistä kulhossa kananmunat, maito suola ja pippuri. Mittaa toiseen astiaan jauhot. Lisää öljyt reunalliseen pannuun ja kuumenna keskilämmöllä. Kääntele broilerifileet kevyesti jauhoissa ja upota sen jälkeen munaseokseen. Anna ylimääräisen munaseoksen valua pois ja nosta fileet pannuun.

Anna fileiden paistua öljyssä kullanruskeiksi. Nosta kypsät fileet leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Toista kaikkien fileiden kohdalla.

Kun kaikki fileet on paistettu, nosta pannu pois levyltä. Kaada öljy pois ja pyyhi pannu talouspaperilla. Nosta pannu takaisin levylle.

Helppo resepti: Lihamureke minuuteissa uuniin – tässä täydellisen maun salaisuus 

Sulata kolme ruokalusikallista voita ja lisää pannulle sitruunaviipaleet, Kypsennä, kunnes sitruunaviipaleet ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Nosta sitruunaviipaleet sivuun.

Valmista kastike. Lisää pannuun kolme ruokalusikallista voita, viini, sitruunamehu ja anna kiehua. Keitä noin 3–4 minuutin ajan, kunnes kastike on paksuuntunut. Lisää joukkoon kanaliemi ja anna kiehahtaa. Keitä miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan.

Maista ja mausta tarvittaessa sitruunalla suolalla ja pippurilla. Nosta broilerifileet pannuun kastikkeen sekaan ja kuumenna muutaman minuutin ajan. Lisää viimeiseksi pinnalle paistetut sitruunaviipaleet.

Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera. 

Lähde. NyTimes

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Helppo broileriruoka! Kermainen kana valmistuu yhden pannun taktiikalla Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Supersimppeli broileriruoka! Jopa leivittäminen tehty mahdollisimman helpoksi: "Vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo"Ravintolatasoista broileria puolessa tunnissa – tällä superherkullisella reseptillä onnistut: ”Huippuruoka!” Helppo broileriruoka, josta ei makua puutu – tätä 12 valkosipulinkynnen reseptiä on pakko kokeilla!
RuoanlaittoBroileriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"