Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58 Kari Aihinen ja Matinkylän kana

Broileri Francese eli ranskalainen broileri on monien ravintoloiden ruokalistoilla nähty annos, joka on yllättävän helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Tähän ruokaan et voi olla ihastumatta!

Videolla huippukokki antaa vinkkejä toisen herkullien arkiruoan, Matinkylän broilerin valmistukseen. 

Monissa perheissä luotetaan helppoon ja koko perheelle maistuvaan raaka-aineeseen; broileriin. Jos perinteiset kanakastikkeet alkavat kyllästyttää, kokeile tätä herkullista reseptiä, jonka makumaailma vie sinut hetkessä Ranskan sydämeen. Ruokalajin salaisuus piilee sitruunaisessa voikastikkeessa ja karamellisoiduissa sitruunaviipaleissa, jotka nostavat arkiruoan hetkessä aivan uudelle tasolle.

Tämä ruoka jos mikä lämmittää viileänä syysiltana! 

– Broileri voi-sitruunakastikkeen kanssa on yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista. Broileri ja sitruuna on klassinen yhdistelmä, jota lähes jokainen lihansyöjä rakastaa, Julia Moskin kirjoittaa The New York Times -sivustolle.

Ennen paistamista broilerifileet kannattaa halkaista pituussuunnassa ja muotoilla ohuiksi, nopeasti kypsyviksi pihveiksi.

Broileri Francese (4–6 annosta)

2 kananmunaa
2 rkl täysmaitoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
2 ¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl oliiviöljyä
¾ dl kasviöljyä
4–6 broilerin rintafileetä
3–6 rkl voita
1 sitruuna ohuina viipaleina
1 sitruunan mehu
½ dl valkoviiniä
4–5 dl kanalientä

Yhdistä kulhossa kananmunat, maito suola ja pippuri. Mittaa toiseen astiaan jauhot. Lisää öljyt reunalliseen pannuun ja kuumenna keskilämmöllä. Kääntele broilerifileet kevyesti jauhoissa ja upota sen jälkeen munaseokseen. Anna ylimääräisen munaseoksen valua pois ja nosta fileet pannuun.

Anna fileiden paistua öljyssä kullanruskeiksi. Nosta kypsät fileet leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Toista kaikkien fileiden kohdalla.

Kun kaikki fileet on paistettu, nosta pannu pois levyltä. Kaada öljy pois ja pyyhi pannu talouspaperilla. Nosta pannu takaisin levylle.

Sulata kolme ruokalusikallista voita ja lisää pannulle sitruunaviipaleet, Kypsennä, kunnes sitruunaviipaleet ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Nosta sitruunaviipaleet sivuun.

Valmista kastike. Lisää pannuun kolme ruokalusikallista voita, viini, sitruunamehu ja anna kiehua. Keitä noin 3–4 minuutin ajan, kunnes kastike on paksuuntunut. Lisää joukkoon kanaliemi ja anna kiehahtaa. Keitä miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan.

Maista ja mausta tarvittaessa sitruunalla suolalla ja pippurilla. Nosta broilerifileet pannuun kastikkeen sekaan ja kuumenna muutaman minuutin ajan. Lisää viimeiseksi pinnalle paistetut sitruunaviipaleet.

Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera. 

Lähde. NyTimes

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!