Tämä lihamureke saa täydellisen makunsa fariinisokeri-ketsuppikuorrutteesta.
Allrecipes-sivuston suosittua lihamurekereseptiä ovat kokeilleet jo tuhannet innokkaat kotikokit. Reseptin suosion ymmärtää hyvin: se on helppo valmistaa ja siinä on pieni juju. Ketsupista ja fariinisokerista valmistuva kuorrute kruunaa murekkeen!
Fariinisokerilla ja ketsupilla kuorrutettu lihamureke
Reilu 1 dl fariinisokeria
Reilu 1 dl ketsuppia
700 g naudan jauhelihaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustaa pippuria
1 pieni sipuli pilkottuna
1/4 tl inkivääriä jauheena
2 dl Korppujauhoja / leivänmuruja/ voileipäkeksejä murskattuna
1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele lihamureketta varten siihen sopiva uunivuoka (esim. leipävuoka)
2. Painele vuoan pohjalle fariinisoekri ja levitä sen päälle kerros ketsuppia.
3. Sekoita loput ainekset tasaiseksi murekemassaksi ja painele massa vuokaan.
4. Paista uunissa noin 1 tunnin ajan.
Lähde: Allrecipes
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!