Helppo resepti: Lihamureke minuuteissa uuniin – tässä täydellisen maun salaisuus

lihamureke
Lihamureke kruunataan ketsuppi-fariinisokerikuorrutteella. Shuttestock

Tämä lihamureke saa täydellisen makunsa fariinisokeri-ketsuppikuorrutteesta.

Allrecipes-sivuston suosittua lihamurekereseptiä ovat kokeilleet jo tuhannet innokkaat kotikokit. Reseptin suosion ymmärtää hyvin: se on helppo valmistaa ja siinä on pieni juju. Ketsupista ja fariinisokerista valmistuva kuorrute kruunaa murekkeen!

Fariinisokerilla ja ketsupilla kuorrutettu lihamureke

Reilu 1 dl fariinisokeria
Reilu 1 dl ketsuppia
700 g naudan jauhelihaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustaa pippuria
1 pieni sipuli pilkottuna
1/4 tl inkivääriä jauheena
2 dl Korppujauhoja / leivänmuruja/ voileipäkeksejä murskattuna

1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele lihamureketta varten siihen sopiva uunivuoka (esim. leipävuoka)
2. Painele vuoan pohjalle fariinisoekri ja levitä sen päälle kerros ketsuppia.
3.  Sekoita loput ainekset tasaiseksi murekemassaksi ja painele massa vuokaan.
4. Paista uunissa noin 1 tunnin ajan. 

Lähde: Allrecipes

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.