Mainos

Supersimppeli broileriruoka! Jopa leivittäminen tehty mahdollisimman helpoksi: "Vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo"

Erilaiset broilerista valmistettavat ateriat ovat monelle arjen luottoruokia. Tässä yksi helppo vaihtoehto arjen pelastajaksi.

Broilerinfileistä ja muutamasta muusta raaka-aineesta valmistuu helposti ja nopeasti maistuva koko perheen arkiruoka. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Kelli Fosterin mielestä paneroidut broilerinfileet ovat klassikko, joka ei koskaan mene pois muodista.

– Mehukkaita fileitä rapealla kuorruttella on vain rakastettava. Tässä versiossa yhdistetään valkosipulijauhe ja parmesaanijuusto kuorrutteeseen ja lopputuloksena saadaan vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo, Foster kirjoittaa.

Broilerinfileiden leivitys onnistuu tässä reseptissä erityisen helposti. Et tarvitse perinteiseen tyyliin kolmea erillistä kulhoa, jossa on korppujauhoja, vehnäjauhoja ja munaa. Sen sijaan broilerinfileet laitetaan suljettavaan minigrip-pussiin, jossa on myös majoneesia ja munaa. Sen jälkeen fileet siirretään toiseen pussiin, joka pitää sisällään leivityksen ainekset. Pyörittele, sekoittele ja paista uunissa.

Parmesaanilla ja valkosipulilla leivitetyt broilerinfileet

3,5 dl pankojauhoja
1 muna
2 dl majoneesia
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaan
800 g broilerinfileitä
2,5 dl parmesaaniraastetta
2 tl valkosipulijauhetta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ripottele pankojauhot tasaisesti leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa noin 4 minuuttia.

Riko sillä välin muna ja laita isoon suljettavaan minigrip-pussiin majoneesin, jauhon ja  ½ tl suolan kanssa. Sulje pussi ja hieroskele ainekset sekaisin. 

Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi. Mausta lopulla suolalla (½ tl) ja lisää suikaleet majoneesi-munaseokseen. Hiero seosta suikaleita vasten. 

Laita jäähtyneet pankojauhot, raastettu parmesaanijuusto ja valkosipulijauhe toiseen isoon suljettavaan pussiin. Siirrä broilerisuikaleet pihtien avulla majoneesiseoksesta leivityspussiin. 

Vuoraa kaksi uuniritilää tai peltiä leivinpaperilla ja siirrä leivitetyt broilerisuikaleet niille. Paista kiertoilmalla 15-20 minuuttia uunissa kypsiksi ja kullanruskeiksi. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, paista yksi pellillinen kerrallaan. 

Lähde: The Kitchn

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja