Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"

Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka 2:08 Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka

Erilaiset broilerista valmistettavat ateriat ovat monelle arjen luottoruokia. Tässä yksi helppo vaihtoehto arjen pelastajaksi. Testaa vaikka heti!

Videolla: Testaa myös supersuosittu Lyonin kana!

Broilerinfileistä ja muutamasta muusta raaka-aineesta valmistuu helposti ja nopeasti maistuva koko perheen arkiruoka. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Kelli Fosterin mielestä paneroidut broilerinfileet ovat klassikko, joka ei koskaan mene pois muodista.

– Mehukkaita fileitä rapealla kuorruttella on vain rakastettava. Tässä versiossa yhdistetään valkosipulijauhe ja parmesaanijuusto kuorrutteeseen ja lopputuloksena saadaan vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo, Foster kirjoittaa.

Broilerinfileiden leivitys onnistuu tässä reseptissä erityisen helposti. Et tarvitse perinteiseen tyyliin kolmea erillistä kulhoa, jossa on korppujauhoja, vehnäjauhoja ja munaa. Sen sijaan broilerinfileet laitetaan suljettavaan minigrip-pussiin, jossa on myös majoneesia ja munaa. Sen jälkeen fileet siirretään toiseen pussiin, joka pitää sisällään leivityksen ainekset. Pyörittele, sekoittele ja paista uunissa.

Parmesaanilla ja valkosipulilla leivitetyt broilerinfileet

3,5 dl pankojauhoja
1 muna
2 dl majoneesia
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaan
800 g broilerinfileitä
2,5 dl parmesaaniraastetta
2 tl valkosipulijauhetta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ripottele pankojauhot tasaisesti leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa noin 4 minuuttia.

Riko sillä välin muna ja laita isoon suljettavaan minigrip-pussiin majoneesin, jauhon ja  ½ tl suolan kanssa. Sulje pussi ja hieroskele ainekset sekaisin. 

Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi. Mausta lopulla suolalla (½ tl) ja lisää suikaleet majoneesi-munaseokseen. Hiero seosta suikaleita vasten. 

Laita jäähtyneet pankojauhot, raastettu parmesaanijuusto ja valkosipulijauhe toiseen isoon suljettavaan pussiin. Siirrä broilerisuikaleet pihtien avulla majoneesiseoksesta leivityspussiin. 

Vuoraa kaksi uuniritilää tai peltiä leivinpaperilla ja siirrä leivitetyt broilerisuikaleet niille. Paista kiertoilmalla 15-20 minuuttia uunissa kypsiksi ja kullanruskeiksi. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, paista yksi pellillinen kerrallaan. 

Lähde: The Kitchn

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä 2020. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!