Ravintolatasoista broileria puolessa tunnissa – tällä superherkullisella reseptillä onnistut: ”Huippuruoka!”

Meheviä ja raikkaita italialaisia makuja: Bruschetta-broileria uunissa 7:27 Meheviä ja raikkaita italialaisia makuja: Bruschetta-broileria uunissa
Poimi videolta toisen herkullisen broileriruoan, bruscetta-broilerin resepti.

Broileri Francese eli ranskalainen broileri on superherkullinen ruokalaji, joka on luultua helpompi valmistaa. Tämän jopa puolessa tunnissa valmistuvan ruokalajin avulla nostat kotiruokasi helposti aivan uudelle tasolle.

Nopeasti kypsyvät ja koko perheelle maistuvat broilerinfileet saavat tässä reseptissä rinnalleen sitruunaisen voikastikkeen, joka kruunaa rapeaksi paahtuneet broilerit kertaheitolla. Enää sinun ei tarvitse odottaa ravintolaan asti saadaksesi eteesi lautasellisen herkullista ranskalaista broileria.  

– Tästä on tullut pysyvä osa viikoittaista ruokalistaani, sillä vain puolen tunnin jälkeen voin upottaa haarukkani rapeaan, suolaisen kirpeässä sitruuna-voikastikkeessa uivaan broilerinfileeseen. Tämä on huippuruoka kaikille sitruunan ystäville, The Kitchn -sivustolle kirjoittanut Kelli Foster toteaa.

Jos broilerinfileet ovat todella paksuja, ne kannattaa halkaista pituussuunnassa kahtia, jolloin ne kypsyvät nopeammin, Foster vinkkaa.

Puolen tunnin Broileri Francese (4 hengelle)

1 ¼ dl + 1 rkl vehnäjauhoa
1 tl + 0,5 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 kananmunaa
2 rkl vettä
0,5 dl kasviöljyä
4 broilerin rintafileetä
½ sitruuna
2 1/3 dl kanalientä
1 ¼ dl kuivaa valkoviiniä
½ sitruunan mehu
2 rkl voita
2 rkl persiljaa hienonnettuna

Mittaa kulhoon jauhot, 1 tl suolaa ja pippuri. Riko toiseen kulhoon kananmunat ja sekoita rakenne rikki. Kuumenna öljy laakeassa pannussa keskilämmöllä. Pyörittele broilerin rintafileet ensin jauhoissa ja sen jälkeen kananmunaseoksessa. Paista fileitä pannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli, kunnes fileet ovat kevyesti ruskistuneet. Nosta broilerinfileet hetkeksi kuivumaan talouspaperin päälle.

Puhdista pannu öljystä. Lisää puolikkaan sitruunan viipaleet pannuun ja paista noin puolen minuutin ajan. Lisää pannulle viini, kanaliemi, sitruunamehu ja jäljelle jäänyt 0,5 tl suolaa. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes kastike on keittynyt hieman kokoon. Sekoita ruokalusikallinen jauhoja huoneenlämpöiseen voihin. Lisää voi-jauhoseos kastikkeeseen ja anna sulaa.

Nosta kanat takaisin pannuun ja anna kastikkeen kiehua 3–4 minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut. Viimeistele persiljalla ennen tarjoilua.

Lähde: The Kitchn  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!