Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintolatasoista broileria puolessa tunnissa – tällä superherkullisella reseptillä onnistut: ”Huippuruoka!”

7:27Meheviä ja raikkaita italialaisia makuja: Bruschetta-broileria uunissaPoimi videolta toisen herkullisen broileriruoan, bruscetta-broilerin resepti.
Julkaistu 14.04.2019 13:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Broileri Francese eli ranskalainen broileri on superherkullinen ruokalaji, joka on luultua helpompi valmistaa. Tämän jopa puolessa tunnissa valmistuvan ruokalajin avulla nostat kotiruokasi helposti aivan uudelle tasolle.

Nopeasti kypsyvät ja koko perheelle maistuvat broilerinfileet saavat tässä reseptissä rinnalleen sitruunaisen voikastikkeen, joka kruunaa rapeaksi paahtuneet broilerit kertaheitolla. Enää sinun ei tarvitse odottaa ravintolaan asti saadaksesi eteesi lautasellisen herkullista ranskalaista broileria.  

– Tästä on tullut pysyvä osa viikoittaista ruokalistaani, sillä vain puolen tunnin jälkeen voin upottaa haarukkani rapeaan, suolaisen kirpeässä sitruuna-voikastikkeessa uivaan broilerinfileeseen. Tämä on huippuruoka kaikille sitruunan ystäville, The Kitchn -sivustolle kirjoittanut Kelli Foster toteaa.

Jos broilerinfileet ovat todella paksuja, ne kannattaa halkaista pituussuunnassa kahtia, jolloin ne kypsyvät nopeammin, Foster vinkkaa.

Puolen tunnin Broileri Francese (4 hengelle)

1 ¼ dl + 1 rkl vehnäjauhoa
1 tl + 0,5 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 kananmunaa
2 rkl vettä
0,5 dl kasviöljyä
4 broilerin rintafileetä
½ sitruuna
2 1/3 dl kanalientä
1 ¼ dl kuivaa valkoviiniä
½ sitruunan mehu
2 rkl voita
2 rkl persiljaa hienonnettuna

Mittaa kulhoon jauhot, 1 tl suolaa ja pippuri. Riko toiseen kulhoon kananmunat ja sekoita rakenne rikki. Kuumenna öljy laakeassa pannussa keskilämmöllä. Pyörittele broilerin rintafileet ensin jauhoissa ja sen jälkeen kananmunaseoksessa. Paista fileitä pannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli, kunnes fileet ovat kevyesti ruskistuneet. Nosta broilerinfileet hetkeksi kuivumaan talouspaperin päälle.

Puhdista pannu öljystä. Lisää puolikkaan sitruunan viipaleet pannuun ja paista noin puolen minuutin ajan. Lisää pannulle viini, kanaliemi, sitruunamehu ja jäljelle jäänyt 0,5 tl suolaa. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes kastike on keittynyt hieman kokoon. Sekoita ruokalusikallinen jauhoja huoneenlämpöiseen voihin. Lisää voi-jauhoseos kastikkeeseen ja anna sulaa.

Nosta kanat takaisin pannuun ja anna kastikkeen kiehua 3–4 minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut. Viimeistele persiljalla ennen tarjoilua.

Lähde: The Kitchn  

Lisää aiheesta:

Helppo broileriruoka! Kermainen kana valmistuu yhden pannun taktiikalla Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Supersimppeli broileriruoka! Jopa leivittäminen tehty mahdollisimman helpoksi: "Vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo"Helppo broileriruoka, josta ei makua puutu – tätä 12 valkosipulinkynnen reseptiä on pakko kokeilla!Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"Herkullisen pasta-aterian salaisuus piilee lempisalaatinkastikkeessasi – tätä tajunnan räjäyttävää herkkua syödessä ei kaloreita lasketa!
RuoanlaittoLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"