Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo broileriruoka, josta ei makua puutu – tätä 12 valkosipulinkynnen reseptiä on pakko kokeilla!

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kanaVideolla huippukokki antaa vinkkejä toisen herkullisen ruoan, Matinkylän broilerin valmistukseen.
Julkaistu 15.02.2019 17:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Broilerinfileet eivät ole koskaan maistuneet näin herkullisilta! Päältä rapeiden ja sisältä mehevien broilerien rinnalle valmistetaan kermainen kastike, jonka salaisuus piilee karamellisoiduissa valkosipuleissa. 

Jos rakastat valkosipulia, tämä broileriresepti on juuri sinua varten! Kermaiseen broilerikastikkeeseen upotetaan nimittäin kokonainen valkosipuli, eli noin 12 kynttä. 

Mutta toisin kuin monissa muissa resepteissä, tässä nopeasti valmistuvassa ruoassa valkosipulia ei hienonneta, vaan puolet kynsistä lisätään ruokaan kokonaisena, puolet kevyesti murskattuna. Öljyssä kuullotetut valkosipulit karamellisoituvat ihanan makeiksi ja antavat ruokaan aivan omanlaisensa makumaailman.

broileri kastikeShutterstock

– Voit tehdä ruoasta niin valkosipulisen kuin haluat! Kuinka? Voimakkaamman valkosipulin maun saat, kun murskaat kaikki valkosipulinkynnet isolla veitsellä. Miedompi kastike syntyy, kun lisäät kaikki kynnet ruokaan kokonaisena, Cafe Delites -sivustolla kerrotaan.

Herkullisesta ja täyteläisestä makumaailmasta huolimatta kastike on helppo ja nopea valmistaa – ruoka on pöydässäsi alle tunnissa.  

Kermainen valkosipulikana (4 annosta)

2–3 broilerin rintafileetä halkaistuna
4 rkl vehnäjauhoa
4 rkl parmesaania raastettuna
2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
½ tl mustapippuria
Oliiviöljyä ja voita paistamiseen

Kastikkeeseen:
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 kokonainen valkosipuli (10–12 kynttä)
3 dl kanalientä
3 dl kermaa
1 dl parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa ja sitruunaa tarjoiluun

Halkaise broilerinfileet pituussuunnassa kahtia ja mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Yhdistä kulhossa jauhot ja parmesaanijuusto. Pyörittele maustetut broilerit jauhoseoksessa. Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä ja ruokalusikallinen voita laakeassa pannussa keskilämmöllä. Kypsennä broilerit kuumalla pannulla kullanruskeiksi, noin 4–5 minuuttia per puoli. Paista tarvittaessa muutamassa erässä.

Pienennä lämpöä ja kuullota hienonnettu sipuli pannulla olevassa öljy-voiseoksessa. Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa puolet kynsistä ison lappeellaan olevan veitsen avulla niin, että niiden rakenne rikkoontuu. Lisää sipulisilpun joukkoon loraus öljyä ja lisää pannulle sekä kokonaiset että murskatut valkosipulit. Anna kuullottua muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle kanaliemi ja anna hautua viisi minuuttia. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kevyesti 2–3 minuutin ajan. Lisää joukkoon parmesaanijuusto ja jatka kypsentämistä, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Lisää kypsät broilerinfileet pannuun ja anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Viimeistele kastike persiljalla ja sitruunaviipaleilla ja tarjoile pastan, perunamuusin tai nuudeleiden kera.

Resepti: CafeDelites

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Helppo broileriruoka! Kermainen kana valmistuu yhden pannun taktiikalla Ravintolatasoista broileria puolessa tunnissa – tällä superherkullisella reseptillä onnistut: ”Huippuruoka!” Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"Täydellisen kermainen ja terveellinen keitto: Torjuu flunssaa ja lämmittää pakkasellaPorsaan minipurilaiset barbecuekastikkeella
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista