Helppo broileriruoka, josta ei makua puutu – tätä 12 valkosipulinkynnen reseptiä on pakko kokeilla!

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58 Kari Aihinen ja Matinkylän kana
Videolla huippukokki antaa vinkkejä toisen herkullisen ruoan, Matinkylän broilerin valmistukseen.

Broilerinfileet eivät ole koskaan maistuneet näin herkullisilta! Päältä rapeiden ja sisältä mehevien broilerien rinnalle valmistetaan kermainen kastike, jonka salaisuus piilee karamellisoiduissa valkosipuleissa. 

Jos rakastat valkosipulia, tämä broileriresepti on juuri sinua varten! Kermaiseen broilerikastikkeeseen upotetaan nimittäin kokonainen valkosipuli, eli noin 12 kynttä. 

Mutta toisin kuin monissa muissa resepteissä, tässä nopeasti valmistuvassa ruoassa valkosipulia ei hienonneta, vaan puolet kynsistä lisätään ruokaan kokonaisena, puolet kevyesti murskattuna. Öljyssä kuullotetut valkosipulit karamellisoituvat ihanan makeiksi ja antavat ruokaan aivan omanlaisensa makumaailman.

– Voit tehdä ruoasta niin valkosipulisen kuin haluat! Kuinka? Voimakkaamman valkosipulin maun saat, kun murskaat kaikki valkosipulinkynnet isolla veitsellä. Miedompi kastike syntyy, kun lisäät kaikki kynnet ruokaan kokonaisena, Cafe Delites -sivustolla kerrotaan.

Herkullisesta ja täyteläisestä makumaailmasta huolimatta kastike on helppo ja nopea valmistaa – ruoka on pöydässäsi alle tunnissa.  

Kermainen valkosipulikana (4 annosta)

2–3 broilerin rintafileetä halkaistuna
4 rkl vehnäjauhoa
4 rkl parmesaania raastettuna
2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
½ tl mustapippuria
Oliiviöljyä ja voita paistamiseen

Kastikkeeseen:
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 kokonainen valkosipuli (10–12 kynttä)
3 dl kanalientä
3 dl kermaa
1 dl parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa ja sitruunaa tarjoiluun

Halkaise broilerinfileet pituussuunnassa kahtia ja mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Yhdistä kulhossa jauhot ja parmesaanijuusto. Pyörittele maustetut broilerit jauhoseoksessa. Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä ja ruokalusikallinen voita laakeassa pannussa keskilämmöllä. Kypsennä broilerit kuumalla pannulla kullanruskeiksi, noin 4–5 minuuttia per puoli. Paista tarvittaessa muutamassa erässä.

Pienennä lämpöä ja kuullota hienonnettu sipuli pannulla olevassa öljy-voiseoksessa. Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa puolet kynsistä ison lappeellaan olevan veitsen avulla niin, että niiden rakenne rikkoontuu. Lisää sipulisilpun joukkoon loraus öljyä ja lisää pannulle sekä kokonaiset että murskatut valkosipulit. Anna kuullottua muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle kanaliemi ja anna hautua viisi minuuttia. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kevyesti 2–3 minuutin ajan. Lisää joukkoon parmesaanijuusto ja jatka kypsentämistä, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Lisää kypsät broilerinfileet pannuun ja anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Viimeistele kastike persiljalla ja sitruunaviipaleilla ja tarjoile pastan, perunamuusin tai nuudeleiden kera.

Resepti: CafeDelites

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat