Mainos

Helppo broileriruoka! Kermainen kana valmistuu yhden pannun taktiikalla

Ihanan kermainen ja ravitseva kana-gnocchipannu maistuu taatusti koko perheelle.

Etsitkö uutta tapaa hyödyntää herkullisia gnoccheja ruoanlaitossa tai vain uutta luottoreseptiä kanasta? Nyt on turha etsiä merta kauempaa, vaan kokeilla tätä arjen kiireisiinkin mainiosti sopivaa Delishin reseptiä.

Annoksen valmistamiseen et tarvitse kuin paistinpannun, sillä kaikki ainekset kypsyvät siinä meheviksi – täydellinen ruoka myös tiskiä vältteleville!

Jos videoupotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kermainen kana-gnocchipannu

(4 annosta)

noin 650 g kanan rintafilettä
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni salottisipuli kuutioituna
200 g pieniä tuoreita herkkusieniä viipaloituna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 tl tuoreita timjamin lehtiä
1 tl kuivattua oreganoa
2,5 dl kanalientä
3 dl kuohukermaa 
ripaus kuivattuja chilihiutaleita
1 pakkaus gnoccheja (noin 500 g)
2 dl mozzarellaraastetta
1 dl raastettua parmesaania
7 dl baby-pinaattia

1. Mausta kanafileet kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla. Kuumenna suuressa paistinpannussa ruokalusikallinen oliiviöljyä keskilämmöllä. Lisää pannulle kana ja kypsennä, kunnes fileet ovat kullanruskeita kummaltakin puolelta (noin neljä minuuttia per puoli). Siirrä fileet syrjään pannulta.

2. Laske lämpöä hieman ja lisää pannulle vielä yksi ruokalusikallinen öljyä. Lisää pannulle salottisipuli ja herkkusienet ja kypsennä, kunnes ne ovat kullanruskeita, noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle sitten valkosipuli, timjami sekä oregano ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutin ajan. 

3. Lisää pannulle kanaliemi ja sekoita sitten hiljakseltaan joukkoon myös kuohukerma. Anna kiehua hiljalleen ja mausta kastike suolalla, pippurilla sekä chilihiutaleilla. Sekoita kastikkeen joukkoon gnocchit ja lisää kana takaisin pannulle. Kypsennä noin 10 minuutin ajan välillä sekoitellen, kunnes kana on kypsynyt. Poimi kana sitten jälleen syrjään pannulta.

4. Lisää kastikkeen joukkoon juustot ja sekoita, kunnes ne ovat sulaneet kastikkeen sekaan. Lisää pannulle sitten pinaatti ja sekoita, kunnes ne "nuutuvat" kastikkeen joukkoon.

5. Viipaloi kana ja palauta jälleen kastikkeen sekaan. Maista kastiketta ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Resepti: Delish

Kokeile myös tätä herkullista kanareseptiä:

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja