Nyt on helppo resepti! Alina vinkkaa todella nopean leipäohjeen: "Viisi raaka-ainetta, jotka kaikki sotketaan keskenään"
Jos kaipaat nopeaa ja helppoa leipäreseptiä, nappaa tästä Marttojen kotitalousneuvoja Alina Leinosen resepti.
MTV:n Uutisaamu -ohjelmassa vierailtiin tällä viikolla Marttojen keittiöllä leipomassa juuresrieskaa kotitalousneuvoja Alina Leinosen kanssa. Mika Tommola selvitti, miksi juuri porkkanoista valmistettu rieska on tähän hetkeen mainio ruoka.
– Lanttu ja porkkana, ja muutkin suomalaiset juurekset säilyvät ihan superpitkään jääkaapissa. Niitä voi myös tunkea käytännössä mihin tahansa ruokaan: patoihin, kiusauksiin, yksinään uuniin tai sitten leivontaan – suolaiseen ja makeaan, Leinonen vinkkasi.
Leinonen suosittelee kokeilemaan porkkarieskojen tekemistä – ne osaa valmistaa kuka tahansa, vaikka ei olisikaan mikään mestarikokki. Myös perheen pienimmät voi ottaa mukaan leivontaan.
– Ne valmistuvat todella nopeasti, parissakymmenessä minuutissa, joista viisitoista minuuttia paistuvat uunissa. Tässä on viisi raaka-ainetta, jotka kaikki sotketaan keskenään.
Katso resepti: Marttojen helpot porkkanarieskat
Mitä muita etuja juuresten syömisessä nyt on? Katso videolta Marttojen kotitalousneuvoja Alina Leinosen haastattelu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan