Oletko jo leiponut? Alinan todella nopea leipäohje: "Viisi raaka-ainetta, jotka kaikki sotketaan keskenään"

Mika Tommola ja Martat hyvän kotiruoan parissa 7:35 Mika Tommola ja Martat hyvän kotiruoan parissa

Jos kaipaat nopeaa ja helppoa leipäreseptiä, nappaa tästä Marttojen kotitalousneuvoja Alina Leinosen resepti. Leinonen valmisti porkkanarieskoja MTV:n Uutisaamu-ohjelmassa maaliskuussa.

MTV:n Uutisaamu -ohjelmassa vierailtiin maaliskuussa Marttojen keittiöllä leipomassa juuresrieskaa kotitalousneuvoja Alina Leinosen kanssa. Mika Tommola selvitti, miksi juuri porkkanoista valmistettu rieska on tähän hetkeen mainio ruoka. 

– Lanttu ja porkkana, ja muutkin suomalaiset juurekset säilyvät ihan superpitkään jääkaapissa. Niitä voi myös tunkea käytännössä mihin tahansa ruokaan: patoihin, kiusauksiin, yksinään uuniin tai sitten leivontaan – suolaiseen ja makeaan, Leinonen vinkkasi.

Leinonen suosittelee kokeilemaan porkkarieskojen tekemistä – ne osaa valmistaa kuka tahansa, vaikka ei olisikaan mikään mestarikokki. Myös perheen pienimmät voi ottaa mukaan leivontaan. 

– Ne valmistuvat todella nopeasti, parissakymmenessä minuutissa, joista viisitoista minuuttia paistuvat uunissa. Tässä on viisi raaka-ainetta, jotka kaikki sotketaan keskenään.


Mitä muita etuja juuresten syömisessä on? Katso videolta Marttojen kotitalousneuvoja Alina Leinosen haastattelu.  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.