Oletko jo leiponut? Alinan todella nopea leipäohje: "Viisi raaka-ainetta, jotka kaikki sotketaan keskenään"

7:35 Mika Tommola ja Martat hyvän kotiruoan parissa

Jos kaipaat nopeaa ja helppoa leipäreseptiä, nappaa tästä Marttojen kotitalousneuvoja Alina Leinosen resepti. Leinonen valmisti porkkanarieskoja MTV:n Uutisaamu-ohjelmassa maaliskuussa.

MTV:n Uutisaamu -ohjelmassa vierailtiin maaliskuussa Marttojen keittiöllä leipomassa juuresrieskaa kotitalousneuvoja Alina Leinosen kanssa. Mika Tommola selvitti, miksi juuri porkkanoista valmistettu rieska on tähän hetkeen mainio ruoka. 

– Lanttu ja porkkana, ja muutkin suomalaiset juurekset säilyvät ihan superpitkään jääkaapissa. Niitä voi myös tunkea käytännössä mihin tahansa ruokaan: patoihin, kiusauksiin, yksinään uuniin tai sitten leivontaan – suolaiseen ja makeaan, Leinonen vinkkasi.

Leinonen suosittelee kokeilemaan porkkarieskojen tekemistä – ne osaa valmistaa kuka tahansa, vaikka ei olisikaan mikään mestarikokki. Myös perheen pienimmät voi ottaa mukaan leivontaan. 

– Ne valmistuvat todella nopeasti, parissakymmenessä minuutissa, joista viisitoista minuuttia paistuvat uunissa. Tässä on viisi raaka-ainetta, jotka kaikki sotketaan keskenään.


Mitä muita etuja juuresten syömisessä on? Katso videolta Marttojen kotitalousneuvoja Alina Leinosen haastattelu.  

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja