Marttojen superhelppo leipäohje: Vain muutama ainesosa ja hetki uunissa!

5:24 Asiantuntija vinkkaa keinon oikaista lapsiperheen arkiruoanlaitossa – pakastealtaasta löytyy aarre:"Kannattaa hyödyntää"
KATSO MYÖS VIDEO: Asiantuntija vinkkaa keinon oikaista lapsiperheen arkiruoanlaitossa – pakastealtaasta löytyy aarre: "Kannattaa hyödyntää"

Kokeile Marttojen helppoa leipäohjetta ja leivän pirteää lisuketta!

Marttaliiton asiantuntijat Niina Silander ja Katariina Silanen antoivat tammikuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkinsä sujuvaan arkiruoanlaittoon lapsiperheissä.

Lapsiperheiden asioihin Marttaliitossa erikoistunut Katariina Silanen muistutti ohjelmassa etukäteissuunnittelun hyödyistä.

– Istuu alas ja miettii vaikka ne seuraavan viikon ruoat jo valmiiksi. Miettii, mitä ne voisivat olla ja käyttää apuna koulujen ja päiväkotien valmiita listoja. Vähän katsoo, mistä oma perhe tykkää ja koostaa oman perheen näköisen listan. 

Martat vinkkasivat myös kätevän oikaisukeinon ruoanlaittoon: kaupan pakastealtaasta löytyy aarre, joka helpottaa erityisesti talvella ruoanlaittoa.

Helpot leipäset ja pirteä lisuke

Katsojat saivat lisäksi konkreettisia reseptivinkkejä, kun Niina Silander kokkasi suorassa lähetyksessä helppoja arkiruokia. Silanderin käsissä valmistuivat muun muassa superhelpot leipäset, tattaririeskat. Tattaririeskojen valmistamiseen vaaditaan vain muutama ainesosa. Tattari on myös luontaisesti gluteeniton raaka-aine. 

Tattaririeskoista saa ruokaisan välipalan tai lisukkeen aterialle, kun niiden kylkeen valmistaa esimerkiksi pinkin paputahnan. 

– Pinkki paputahna tehdään isoista valkoisista pavuista ja punajuuresta, Silander kertoi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja