Mainos

Pekka Terävän lyömätön vinkki juuresten valmistamiseen: Voitkin jättää rasittavan työvaiheen väliin!

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin tiistaina sesonkiherkku punajuuren saloihin. Keittiömestari Pekka Terävä kertoi parhaat vinkkinsä punajuurien valmistamiseen.

Videolla Pekka Terävän ykkösvinkki punajuurien käsittelyyn

Syksy on kotimaisten kasvisten kulta-aikaa! Nyt kaupasta kannattaa napata ostoskoriin erityisesi uuden sadon juureksia. MTV:n Viiden jälkeen ohjelmassa perehdyttiin tiistaina kauden herkkuun, punajuureen. Ohjelmassa vierailtiin juuri 15 vuotta täyttäneessä helsinkiläisessä Michelin-ravintola Olossa. Siellä keittiömestari Pekka Terävä ja keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä kertoivat punajuurivinkkejään.

Pekka Terävä muistutti, että punajuuresta saa helposti aikaa vaikka millaisia ruokia kotioloissakin.

– Sen voi uunissa paahtaa, tai keittää kuorineen, Terävä vinkkasi.

Unohda rasittava työvaihe: Juureksia ei tarvitse kuoria

Oleellisinta Terävän mukaan on, että punajuurta ei kypsennettäessä kuori lainkaan. Pelkkä pesu riittää. Tämä pätee lähes kaikkiin juureksiin.

– Kun juurekset kypsentää kuorineen, niin se vie makua sinne juureksen sisään. Tämä on varmaan se isoin niksi. 

Kun juures sitten on kypsää, sen kuoriminen on todella helppoa. Katso videolta Pekka Terävän ykkösvinkki punajuurien kuorimiseen kypsennyksen jälkeen.

– Se on maailman helpointa.

Pekka Terävä antoi MTV:lle myös oman punajuurikeittonsa reseptin. Katso se täältä: Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja