Pekka Terävän lyömätön vinkki juuresten valmistamiseen: Voitkin jättää rasittavan työvaiheen väliin!
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin tiistaina sesonkiherkku punajuuren saloihin. Keittiömestari Pekka Terävä kertoi parhaat vinkkinsä punajuurien valmistamiseen.
Videolla Pekka Terävän ykkösvinkki punajuurien käsittelyyn
Syksy on kotimaisten kasvisten kulta-aikaa! Nyt kaupasta kannattaa napata ostoskoriin erityisesi uuden sadon juureksia. MTV:n Viiden jälkeen ohjelmassa perehdyttiin tiistaina kauden herkkuun, punajuureen. Ohjelmassa vierailtiin juuri 15 vuotta täyttäneessä helsinkiläisessä Michelin-ravintola Olossa. Siellä keittiömestari Pekka Terävä ja keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä kertoivat punajuurivinkkejään.
Pekka Terävä muistutti, että punajuuresta saa helposti aikaa vaikka millaisia ruokia kotioloissakin.
– Sen voi uunissa paahtaa, tai keittää kuorineen, Terävä vinkkasi.
Unohda rasittava työvaihe: Juureksia ei tarvitse kuoria
Oleellisinta Terävän mukaan on, että punajuurta ei kypsennettäessä kuori lainkaan. Pelkkä pesu riittää. Tämä pätee lähes kaikkiin juureksiin.
– Kun juurekset kypsentää kuorineen, niin se vie makua sinne juureksen sisään. Tämä on varmaan se isoin niksi.
Kun juures sitten on kypsää, sen kuoriminen on todella helppoa. Katso videolta Pekka Terävän ykkösvinkki punajuurien kuorimiseen kypsennyksen jälkeen.
– Se on maailman helpointa.
Pekka Terävä antoi MTV:lle myös oman punajuurikeittonsa reseptin. Katso se täältä: Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa