Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekka Terävän lyömätön vinkki juuresten valmistamiseen: Voitkin jättää rasittavan työvaiheen väliin!

0:53Pekka Terävän paras punajuurivinkki: ”Se on maailman helpointa”
Julkaistu 08.09.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin tiistaina sesonkiherkku punajuuren saloihin. Keittiömestari Pekka Terävä kertoi parhaat vinkkinsä punajuurien valmistamiseen.

Videolla Pekka Terävän ykkösvinkki punajuurien käsittelyyn

Syksy on kotimaisten kasvisten kulta-aikaa! Nyt kaupasta kannattaa napata ostoskoriin erityisesi uuden sadon juureksia. MTV:n Viiden jälkeen ohjelmassa perehdyttiin tiistaina kauden herkkuun, punajuureen. Ohjelmassa vierailtiin juuri 15 vuotta täyttäneessä helsinkiläisessä Michelin-ravintola Olossa. Siellä keittiömestari Pekka Terävä ja keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä kertoivat punajuurivinkkejään.

Pekka Terävä muistutti, että punajuuresta saa helposti aikaa vaikka millaisia ruokia kotioloissakin.

– Sen voi uunissa paahtaa, tai keittää kuorineen, Terävä vinkkasi.

Unohda rasittava työvaihe: Juureksia ei tarvitse kuoria

Oleellisinta Terävän mukaan on, että punajuurta ei kypsennettäessä kuori lainkaan. Pelkkä pesu riittää. Tämä pätee lähes kaikkiin juureksiin.

– Kun juurekset kypsentää kuorineen, niin se vie makua sinne juureksen sisään. Tämä on varmaan se isoin niksi. 

Kun juures sitten on kypsää, sen kuoriminen on todella helppoa. Katso videolta Pekka Terävän ykkösvinkki punajuurien kuorimiseen kypsennyksen jälkeen.

– Se on maailman helpointa.

Pekka Terävä antoi MTV:lle myös oman punajuurikeittonsa reseptin. Katso se täältä: Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan

Lue myös: Säilytätkö perunoita jääkaapissa? Moni ei tiedä, mitä siitä voi seurata

Lisää aiheesta:

Miten kuorit ja pilkot juurekset? Kokki Sasu Laukkoselta tärkeä vinkkiÄlä keitä porkkanaa vedessä – Sauli Kemppainen kertoo syyn: "Katastrofaalisin tilanne"Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmistaKari Aihinen paljastaa, miten tehdään legendaariset uunijuurekset todella helposti – yksi MTV:n suosituimmista resepteistäHarri Syrjänen paljastaa: Tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaa – "Ihmiset ovat niin malttamattomia"
JuureksetRuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juurekset
  • 21.12.202318:02
    Jouluruoka

    "Mukakinkku" on uunissa vain tunnin: Vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle

  • 21.12.202309:18
    Jouluruoka

    Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikossa on yllättävä ainesosa: "Älyttömän hyvää"

  • 21.12.202213:42
    Jouluruoka

    Pirjo vinkkaa nerokkaan vaihtoehdon joululaatikoille: "Vähän sellainen unohduksiin jäänyt juttu"

  • 18.12.202217:27
    Jouluruoka

    Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikon salainen ainesosa voi yllättää: "Älyttömän hyvää"

  • 14.10.202208:45
    Kasvikset

    Suomalaiset haluaisivat syödä enemmän kasviksia, mutta samalla niitä heitetään runsaasti roskiin – tutkija ruokahävikistä: "Määrät ovat aivan tolkuttomia"