Pekka Terävän lyömätön vinkki juuresten valmistamiseen: Voitkin jättää rasittavan työvaiheen väliin!

Pekka Terävän paras punajuurivinkki: ”Se on maailman helpointa” 0:53 Pekka Terävän paras punajuurivinkki: ”Se on maailman helpointa”

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin tiistaina sesonkiherkku punajuuren saloihin. Keittiömestari Pekka Terävä kertoi parhaat vinkkinsä punajuurien valmistamiseen.

Videolla Pekka Terävän ykkösvinkki punajuurien käsittelyyn

Syksy on kotimaisten kasvisten kulta-aikaa! Nyt kaupasta kannattaa napata ostoskoriin erityisesi uuden sadon juureksia. MTV:n Viiden jälkeen ohjelmassa perehdyttiin tiistaina kauden herkkuun, punajuureen. Ohjelmassa vierailtiin juuri 15 vuotta täyttäneessä helsinkiläisessä Michelin-ravintola Olossa. Siellä keittiömestari Pekka Terävä ja keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä kertoivat punajuurivinkkejään.

Pekka Terävä muistutti, että punajuuresta saa helposti aikaa vaikka millaisia ruokia kotioloissakin.

– Sen voi uunissa paahtaa, tai keittää kuorineen, Terävä vinkkasi.

Unohda rasittava työvaihe: Juureksia ei tarvitse kuoria

Oleellisinta Terävän mukaan on, että punajuurta ei kypsennettäessä kuori lainkaan. Pelkkä pesu riittää. Tämä pätee lähes kaikkiin juureksiin.

– Kun juurekset kypsentää kuorineen, niin se vie makua sinne juureksen sisään. Tämä on varmaan se isoin niksi. 

Kun juures sitten on kypsää, sen kuoriminen on todella helppoa. Katso videolta Pekka Terävän ykkösvinkki punajuurien kuorimiseen kypsennyksen jälkeen.

– Se on maailman helpointa.

Pekka Terävä antoi MTV:lle myös oman punajuurikeittonsa reseptin. Katso se täältä: Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.