Harri Syrjänen kehitteli Kievin kanasta pastaversion – "Paremman huomisen puolesta"

Näin valmistuu Harri Syrjäsen Kievin kana -pasta 0:46 Näin valmistuu Harri Syrjäsen Kievin kana -pasta
Videolla Harri Syrjänen näyttää, kuinka helposti syntyy Kievin kanan one pot -pastaversio.

Kievin kanaa yhden kasarin pastaversiona? Näin se onnistuu.

Kokkisodan kaikki kaudet näet mtv-palvelusta! Hyviä arkiruokavinkkejä löydät puolestaan Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmasta, jossa Harri Syrjänen niin ikään nähdään. Katso kolme kautta mtv-palvelusta!

MTV3-kanavalta tuttu, muun muassa Kokkisota-ohjelmassa nähty kokki Harri Syrjänen ottaa kantaa kiristyneeseen maailmantilanteeseen itselleen luontevimmalla tavalla: ruoan muodossa.

Pitkin viime vuotta Instagram-tilillään erilaisia one pot -pastareseptejä jakanut Syrjänen on alkuvuonna 2022 jakanut pastavinkkien sijaan keittoreseptejä. Ukrainan kriisi sai kuitenkin palaamaan takaisin lohtupastan pariin. 

– Yksi hyvä tapa sivuttaa hetkeksi tää maailman ahdistava tilanne on kokata jotain hyvää ruokaa lähimmilleen. Paremman huomisen puolesta tein Ukrainan kansallisruoasta, Kievin kanasta, one pot -pastan. Tästä tuli superhyvä, ja vaikka tää ei sotaa lopeta, se lämmittää syöjän sydämen, Syrjänen toteaa Instagram-julkaisussaanYllä olevalta videolta voit katsoa, kuinka ruoka valmistuu.

Kerroimme aiemmin suomalaisesta ravintola-alan vetoomuksesta, jossa kannustetaan kaikkia suomalaisia kokkaamaan ukranainalaisia ruokia, eli niin Kievin kanaa kuin borssikeittoakin, pieninä symbolisina eleinä. Vetoomuksessa kannustetaan myös suomalaisia ravintoloita ja keittiöitä tarjoamaan ukrainalaisen keittiön ruokia ja juomia tuen osoituksena. Esimerkiksi A&S Ravintoloilla on menossa hyväntekeväisyyskampanja, jossa jokaisesta Kievin kana -annoksesta menee viisi euroa Punaiselle Ristille

Katso resepti Harri Syrjäsen Kievin kanan pastaversioon tästä.
kievinkana3
Näistä ainesosista valmistuu Kievin kanan pastaversio.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.