Kotimainen kukkakaali on nyt sesongissa ja sitä saa ruokakaupasta jopa alle euron kilohintaan.
Nyt kannattaa napata ostoskoriin kukkakaalia! Sesongissa oleva kotimainen superruoka sopii monenlaisiin ruokiin, niin raakana kuin kypsänäkin.
Tiesitkö? Kukkakaali on oikea terveyspommi, sillä se sisältää runsaasti esimerkiksi C-vitamiinia. Syömällä 100 grammaa kukkakaalia saat jo lähes täyteen päivittäisen C-vitamiinitarpeesi.
Kotimaiset Kasvikset ry:n mukaan kukkakaalia voi raakana herkutella vaikka vihannestarjottimella, kermaviilikastikkeessa dipattuna tai salaatissa.
– Salaatteihin sen voi raastaa, kuutioida tai lohkoa. Keitettynä kukkakaalia käytetään patoihin, keittoihin, muhennoksiin ja vuokaruokiin. Sen voi tarjota myös gratinoituna tai liharuokien lämpimänä lisäkkeenä.
Kukkakaalireseptejä:Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka |

