Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt kannattaa napata ostoskoriin tämä terveyspommi – halvalla lähtee!

Nyt kannattaa syödä kotimaista kukkakaalia!
Nyt kannattaa syödä kotimaista kukkakaalia!Shutterstock
Julkaistu 07.08.2024 07:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kotimainen kukkakaali on nyt sesongissa ja sitä saa ruokakaupasta jopa alle euron kilohintaan. 

Nyt kannattaa napata ostoskoriin kukkakaalia! Sesongissa oleva kotimainen superruoka sopii monenlaisiin ruokiin, niin raakana kuin kypsänäkin. 

Tiesitkö? Kukkakaali on oikea terveyspommi, sillä se sisältää runsaasti esimerkiksi C-vitamiinia. Syömällä 100 grammaa kukkakaalia saat jo lähes täyteen päivittäisen C-vitamiinitarpeesi. 

Kotimaiset Kasvikset ry:n mukaan kukkakaalia voi raakana herkutella vaikka vihannestarjottimella, kermaviilikastikkeessa dipattuna tai salaatissa. 

– Salaatteihin sen voi raastaa, kuutioida tai lohkoa. Keitettynä kukkakaalia käytetään patoihin, keittoihin, muhennoksiin ja vuokaruokiin. Sen voi tarjota myös gratinoituna tai liharuokien lämpimänä lisäkkeenä.

Kukkakaalireseptejä:

Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

Kukkakaali aasialaisittain – Satokausikalenterin helppo ja koukuttava kukkakaaliohje

Kari Aihisen rapeaa kukkakaalia, kukkakaalipyreetä ja satay-kastiketta

Paras kesäkeitto – Sadun ohjeella teet legendaarisesta ruoasta taivaallisen hyvää

Vuoden kalakeitto: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

Lue myös: Älä missään nimessä heitä roskiin! Edullinen raaka-aine jää yllättävän monelta hyödyntämättä

Kaikki irti kukkakaalista: Älä heitä suojalehtiä roskiin

KukkakaaliKukkakaalin lehdet ovat myös syötäviä!Shutterstock

Muista, että kukkakaalista kannattaa kasviksen kukinnon lisäksi käyttää myös sen suojalehdet. Ruokakaupan heviosastolla saattaa törmätä laatikkoon, johon ihmiset ovat nämä suojalehdet hylänneet kukkakaalia ostaessaan.

Näin ei missään nimessä kannata toimia, sillä suojalehtiä voi myös syödä muun kaalin tapaan. Paista ne pannulla herkulliseksi kasvislisukkeeksi!

Lue myös: Syntisen hyvä lohturuoka kukkakaalista – halpaa, helppoa ja herkullista!

Kukkakaalin säilytys

Martat muistuttavat, että kukka- ja parsakaalit kuivuvat helposti, jonka vuoksi ne on säilytettävä muovin sisässä noin 2–5 asteen lämpötilassa. 

Kukka- ja parsakaalit säilyvät paremmin jos niihin on jätetty hieman suojalehtiä ja vartta. Tämänkään takia suojalehtiä ei kannata heittää pois!

Lue myös: Tummia pisteitä kukkakaalissa – onko vihannes vielä syömäkelpoinen?

Katso myös video: Näin hyödynnät kukkakaalin lehdet herkulliseen ruokaan!

2:11Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin hyödynnät ne herkulliseen salaattiinHelppo salaatti kukkakaalin lehdistä.

Lisää aiheesta:

Jopa alle euron kilo! Kotimainen raaka-aine kannattaa nyt napata ostoskoriinValtavaa määrää halpoja kasviksia uhkaa kurja kohtalo: "Tilanne on akuutti"Älä missään nimessä heitä roskiin! Edullinen raaka-aine jää yllättävän monelta hyödyntämättäKilohinta vain euron parin luokkaa! Nappaa tämä raaka-aine nyt ostoskoriisi: Käy sekä herkuttelijoille että keventäjilleNäitä ruokia kannattaa juuri nyt ostaa kaupasta! Hinta alhaalla, laatu parhaimmillaanVain vähän kaloreita, edullista ja terveellistä – aliarvostettu "pikaruoka" kannattaa nyt napata ostoskoriin
KasviksetRuokaRuokakauppaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvikset
  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 30.10.17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • 30.10.08:22
    Ruoka

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • 22.10.17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • 19.10.09:47
    Ruoka

    Ruokakaupasta voi nyt löytää todella hämmentävän kasviksen