Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras kesäkeitto – Sadun ohjeella teet legendaarisesta ruoasta taivaallisen hyvää

Satu Koivisto
Julkaistu 29.06.2020 15:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 500 g varhaisperunoita
  • 5 naattiporkkanaa
  • 3 kesäsipulia
  • 1 l herneenpalkoja
  • nippu retiisejä
  • 1 pieni kukkakaali lehtineen
  • 2 rkl voita
  • 1 1/2 l vettä (tai hyvää kasvislientä)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 125 g sinihomejuustoa (Peltolan Blue)
  • pieni kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kesäkeitto valmistuu näin:

  1. Pese perunat ja porkkanat, kumpiakaan ei tarvitse kuoria. Leikkaa porkkanat ronskeiksi lanteiksi ja leikkaa perunat puoliksi tai neljään osaan koosta riippuen.
  2. Siivuta sipulit ja laita vihreät osat erilleen, ne tulevat keittoon viimeisenä. Riivi herneet paloistaan. Puolita retiisit. Leikkaa kukkakaalin nuput irti ja siivuta lehdet ja keskiosa. 
  3. Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulin valkoista osaa ja porkkanoita muutama minuutti kattilassa. Lisää vesi tai kasvisliemi ja kuumenna. Lisää sitten perunat. Keitä viitisen minuuttia.

Kesäkeitto kuuluu kesään! Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koiviston ohjeella valmistat elämäsi parhaan kesäkeiton. Tämän Kesäkeitto-reseptin salainen ainesosa on sinihomejuusto.

  • Lisää kattilaan kukkakaalit lehtineen ja retiisit. Keitä, kunnes vihannekset ovat napakan kypsiä, runsaat viitisen minuuttia. Lisää lopuksi kerma, murennettu sinihomejuusto, sipulin varret, herneet, suola ja pippuri ja nosta kattila liedeltä. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
  • Jaa keitto lautasille ja lisää päälle lehtipersilja. Syö heti.
  • Resepti ja kuva: Satu Koivisto, satukoivisto.fi

    Lue lisää kesäkeitosta: 

    Lisää aiheesta:

    Vappu Pimiän minestronekeittoMaailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aineVuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeittoValkosipulinen punajuurikeittoMaa-artisokkaa ja herkkusieniäPerunaraguu ja punajuurisose
    KasviskeittoPääruoatKeitot

    Tuoreimmat aiheesta

    Kasviskeitto
    • 27.1.10:01
      Huomenta Suomi

      Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

    • 15.11.202414:05
      Kurpitsakeitto

      Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

    • 04.10.202407:44
      Papukeitto

      Meksikolainen papukeitto

    • 03.11.202315:07
      Tomaattikeitto

      Uunissa paahdettu tomaattikeitto

    • 12.10.202309:40
      Juureskeitto

      Paahdettu palsternakkakeitto