Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

No nyt on jännä! Suomalaisfirmalla ennenkuulumaton ehdotus jouluruokien tuunaukseen – mihin kaikkeen "kultainen suihkaus" sopiikaan?

Pakastepizzaa hopeasuihkeella. Koska miksi ei?
Pakastepizzaa hopeasuihkeella. Koska miksi ei? Dr. Oetker
Julkaistu 14.12.2019 18:05

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että voisit nauttia joulupöydän herneet hopeanväriseksi glitteröitynä? Tuskinpa. Nyt se on kuitenkin mahdollista, kerrotaan Suomen Dr. Oetkerilta.

Kulta ja kimmellys ovat tuttuja elementtejä joulun koristuksissa, mutta harvoin niitä tulee yhdistettyä kuitenkaan varsinaisiin jouluherkkuihin. Nyt elintarvikevalmistaja Dr. Oetker kuitenkin ehdottaa tiedotteessaan, että esimerkiksi joulupöydän herneet nautitaan kimmeltävinä. Nyt on aika siis stressata myös herneiden ulkonäöstä, jos joulun stressikiintiössä on vielä tilaa. 

kuva-2-hopeakimalteella-suihkutetut-herneetKimalleherneitä.Dr. Oetker

– Herneet, luumut ja porkkanat ovat perinteisiä kinkun kanssa katettuja lisukkeita. Purkkiherneiden väri kuitenkin haalenee ja muuttuu sameaksi purkissa. Sinänsä arkisesta lisukkeesta saa juhlapöydän katseenvangitsijan, kun herneiden värin vaihtaa suihkeella kultaan tai hopeaan. Kimalleherneet voivat kannustaa lapsiakin maistamaan tätä erikoisherkkua, Dr. Oetker Suomi Oy:n tuotepäällikkö Anna Hätälä suosittelee.

Eikä siinä vielä kaikki. Jouluaamun voi nimittäin startata "kultaisella suihkauksella" riisipuurossa. Yleensä puuro nautitaan kanelin, sokerin ja maidon tai voisilmän kanssa.

kuva-1-kultakimalteella-suihkutettu-joulupuuro

– Valkoisesta joulupuurosta saa yllättävän ja näyttävän, kun puuron pinnan koristelee joko kultaisella tai hopeisella suihkeella, Hätälä kannustaa.

Virallisesti kimallesprayt on kehitelty leivontaan, mutta valmistajan mukaan niitä voi kuitenkin hyödyntää myös muiden ruokien koristelussa. Suihkeet eivät maistu miltään.

Hämmentävä pizzaidea

Jos joulun kimalleglamour ei vielä riitä ja suihkepulloissa riittää tavaraa, voi juhlatunnelmaa hakea pyhien jälkeen yhdistämällä suihkeet pakastepizzaan. Koska kukapa ei haluaisi syödä rucolanlehtiä hopeoituna?

– Pakastepizzaa voi tuunata mieleisekseen. Juhlailmettä saa suihkuttamalla hopeista huurretta pizzan päälle ripoteltaviin rucolan lehtiin. Näin juhla jatkuu, vaikka ruoanlaittoon saakin jo helpotusta, Hätälä päättää.

Mahtava idea vai jotain ihan muuta? Ainakin saat kimalleherneistä varmasti puheenaiheen aaton juhlapöytään. 

Lue myös: Sarin mullistavat "laiskurin joulutortut" valmistuvat suorastaan nerokkaan helposti – oletko jo testannut?

***

Eikö inspiroi? Testaa jotain hieman perinteisempää:

1:02Kaksi tapaa tehdä perinteisiä tähtitorttuja – kummalla tavalla teet?

Lisää aiheesta:

Joulukuun suosikkipullaan sujautetaan maailman kalleinta maustettaTodelliset himohitit: Näihin resepteihin ja ruokanikseihin rakastuimme tänä vuonnaMeneekö jo liian pitkälle? Leikkelelaudoista alkanut villitys on saanut hämmentävän muodonSuomalainen joulumakeinen jakaa mielipiteet: "Olen seurannut vierestä, kuinka puolen kilon rasiallinen häviää ihan hetkessä"Suomalaiset juoma-asiantuntijat paljastavat mieleenpainuvimmat joulumuistonsa: "Perheenjäsenet luulivat, että olen jotenkin seonnut"Kotikokit vaativat vihreää vaihtelua torttutäytteisiinsä: ”Nyt tämä on niin suosittua, että eikö Fazer voisi sitä marmeladia purkittaa?”
RuokaJouluMakuja
Kultaista riisipuuroa hänelle, jolla on jo kaikkea.Dr. Oetker

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa