No nyt on jännä! Suomalaisfirmalla ennenkuulumaton ehdotus jouluruokien tuunaukseen – mihin kaikkeen "kultainen suihkaus" sopiikaan?
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että voisit nauttia joulupöydän herneet hopeanväriseksi glitteröitynä? Tuskinpa. Nyt se on kuitenkin mahdollista, kerrotaan Suomen Dr. Oetkerilta.
Kulta ja kimmellys ovat tuttuja elementtejä joulun koristuksissa, mutta harvoin niitä tulee yhdistettyä kuitenkaan varsinaisiin jouluherkkuihin. Nyt elintarvikevalmistaja Dr. Oetker kuitenkin ehdottaa tiedotteessaan, että esimerkiksi joulupöydän herneet nautitaan kimmeltävinä. Nyt on aika siis stressata myös herneiden ulkonäöstä, jos joulun stressikiintiössä on vielä tilaa.
– Herneet, luumut ja porkkanat ovat perinteisiä kinkun kanssa katettuja lisukkeita. Purkkiherneiden väri kuitenkin haalenee ja muuttuu sameaksi purkissa. Sinänsä arkisesta lisukkeesta saa juhlapöydän katseenvangitsijan, kun herneiden värin vaihtaa suihkeella kultaan tai hopeaan. Kimalleherneet voivat kannustaa lapsiakin maistamaan tätä erikoisherkkua, Dr. Oetker Suomi Oy:n tuotepäällikkö Anna Hätälä suosittelee.
Eikä siinä vielä kaikki. Jouluaamun voi nimittäin startata "kultaisella suihkauksella" riisipuurossa. Yleensä puuro nautitaan kanelin, sokerin ja maidon tai voisilmän kanssa.
– Valkoisesta joulupuurosta saa yllättävän ja näyttävän, kun puuron pinnan koristelee joko kultaisella tai hopeisella suihkeella, Hätälä kannustaa.
Virallisesti kimallesprayt on kehitelty leivontaan, mutta valmistajan mukaan niitä voi kuitenkin hyödyntää myös muiden ruokien koristelussa. Suihkeet eivät maistu miltään.
Hämmentävä pizzaidea
Jos joulun kimalleglamour ei vielä riitä ja suihkepulloissa riittää tavaraa, voi juhlatunnelmaa hakea pyhien jälkeen yhdistämällä suihkeet pakastepizzaan. Koska kukapa ei haluaisi syödä rucolanlehtiä hopeoituna?
– Pakastepizzaa voi tuunata mieleisekseen. Juhlailmettä saa suihkuttamalla hopeista huurretta pizzan päälle ripoteltaviin rucolan lehtiin. Näin juhla jatkuu, vaikka ruoanlaittoon saakin jo helpotusta, Hätälä päättää.
Mahtava idea vai jotain ihan muuta? Ainakin saat kimalleherneistä varmasti puheenaiheen aaton juhlapöytään.
***
Eikö inspiroi? Testaa jotain hieman perinteisempää:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa