No nyt on jännä! Suomalaisfirmalla ennenkuulumaton ehdotus jouluruokien tuunaukseen – mihin kaikkeen "kultainen suihkaus" sopiikaan?
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että voisit nauttia joulupöydän herneet hopeanväriseksi glitteröitynä? Tuskinpa. Nyt se on kuitenkin mahdollista, kerrotaan Suomen Dr. Oetkerilta.
Kulta ja kimmellys ovat tuttuja elementtejä joulun koristuksissa, mutta harvoin niitä tulee yhdistettyä kuitenkaan varsinaisiin jouluherkkuihin. Nyt elintarvikevalmistaja Dr. Oetker kuitenkin ehdottaa tiedotteessaan, että esimerkiksi joulupöydän herneet nautitaan kimmeltävinä. Nyt on aika siis stressata myös herneiden ulkonäöstä, jos joulun stressikiintiössä on vielä tilaa.
– Herneet, luumut ja porkkanat ovat perinteisiä kinkun kanssa katettuja lisukkeita. Purkkiherneiden väri kuitenkin haalenee ja muuttuu sameaksi purkissa. Sinänsä arkisesta lisukkeesta saa juhlapöydän katseenvangitsijan, kun herneiden värin vaihtaa suihkeella kultaan tai hopeaan. Kimalleherneet voivat kannustaa lapsiakin maistamaan tätä erikoisherkkua, Dr. Oetker Suomi Oy:n tuotepäällikkö Anna Hätälä suosittelee.
Eikä siinä vielä kaikki. Jouluaamun voi nimittäin startata "kultaisella suihkauksella" riisipuurossa. Yleensä puuro nautitaan kanelin, sokerin ja maidon tai voisilmän kanssa.
– Valkoisesta joulupuurosta saa yllättävän ja näyttävän, kun puuron pinnan koristelee joko kultaisella tai hopeisella suihkeella, Hätälä kannustaa.
Virallisesti kimallesprayt on kehitelty leivontaan, mutta valmistajan mukaan niitä voi kuitenkin hyödyntää myös muiden ruokien koristelussa. Suihkeet eivät maistu miltään.
Hämmentävä pizzaidea
Jos joulun kimalleglamour ei vielä riitä ja suihkepulloissa riittää tavaraa, voi juhlatunnelmaa hakea pyhien jälkeen yhdistämällä suihkeet pakastepizzaan. Koska kukapa ei haluaisi syödä rucolanlehtiä hopeoituna?
– Pakastepizzaa voi tuunata mieleisekseen. Juhlailmettä saa suihkuttamalla hopeista huurretta pizzan päälle ripoteltaviin rucolan lehtiin. Näin juhla jatkuu, vaikka ruoanlaittoon saakin jo helpotusta, Hätälä päättää.
Mahtava idea vai jotain ihan muuta? Ainakin saat kimalleherneistä varmasti puheenaiheen aaton juhlapöytään.
***
Eikö inspiroi? Testaa jotain hieman perinteisempää:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta