Meneekö jo liian pitkälle? Leikkelelaudoista alkanut villitys on saanut hämmentävän muodon
Voilauta on väitetysti helppo tapa tuoda illanistujaisten tarjoiltaviin jotain uutta ja näyttävää.
Viime vuosina leikkelelaudat, eli charcuterie boardit ovat nousseet suosioon niin sosiaalisessa mediassa kuin illanistujaisissakin.
Käytännössä ideana on, että leikkuulaudalle tai tarjottimelle asetellaan kauniisti erilaista naposteltavaa, kuten leikkeleitä, juustoja, keksejä, levitteitä, hedelmiä ja marjoja.
Trendin inspiroimana on innostuttu tekemään myös esimerkiksi halloween henkisiä lautoja tai koottu laudalle ainekset kaakaomukillisen koristeluun.
TikTokin suosituissa videoissa nousee tällä hetkellä kuitenkin aivan spesifi ainesosa laudan päätähdeksi: voi.
Tuleeko voilaudasta tämän vuoden hitti?
Kuten arvella saattaa, voilaudan ideana ei ole se, että voi lätkästäisiin jotenkin koruttomasti esille, vaan että sitä nimenomaan koristellaan ja maustetaan erilaisin keinoin.
Metro-julkaisun mukaan pääideana on levittää laudalle pehmitettyä voita ja valita sitten haluamansa "täytteet".
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Voita voi maustaa ja koristella esimerkiksi suolalla, yrteillä, sipuleilla, sitruunan kuorella tai vaikkapa chilihiutaleilla. Jos taas haluat makeamman lopputuloksen, voin pintaan voi asetella viikunoita sekä hilloa tai hunajaa. Erityisen kauniin lopputuloksen saa, kun päälle ripottelee vielä syötäviä kukkasia,
Voilauta toimii siis ikään kuin dippinä illanistujaisissa. Voilaudan kaverina kannattaakin laittaa tarjolle pehmeää leipää, jolla vieraat voivat kahmaista laudalta sipauksen voita ja muita herkkuja.
Lähde: Metro
Katso myös: Näin valmistat paahdettua mustikka-fetadippiä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan