Länsinaapurissa suositut Lucia-pullat saavat värinsä maailman kalleimmasta mausteesta, sahramista.
Lucia-pulla eli lussekatt on perinteinen joulunajan erikoisuus Ruotsissa. Pullia syödään erityisesti Lucian päivän aikaan 13. joulukuuta ja siitä aina jouluun asti, kirjoittaa Smaka Sverige.
Lucia-pulla on S-kirjaimen muotoinen makea leivonnainen, joka saa värinsä ja makunsa sahramista – maailman kalleimmasta mausteesta.
Sahrami saattaa olla osalle tuttu esimerkiksi paellasta, mutta miten mauste toimii perinteisessä pullassa? Makuja-toimitus testasi!
Katso yllä olevalta videolta, miten Lucia-pullat pyöritellään.
Lue myös: Salainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – huippukondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"
Miksi sahrami on niin kallista?
Moni tietää sahramin juurikin sen maineen takia: maailman kallein mauste.

