Millaisia muistoja suomalaisilla juoma-alan ammattilaisilla on vuoden suurimmasta ruokajuhlasta, joulusta?
Makuja-toimitus kyseli suomalaisilta juoma-asiantuntijoilta, heidän mieleenpainuvimpia joulumuistojaan.
"Ajattelivat, että poika on nyt hurahtanut viiniin.."
Hovimestari ja sommelier Ilkka Piiparisen ikimuistoisin joulu tapahtui jo neljäkymmentä vuotta sitten. Piiparinen oli juuri täyttänyt 18 vuotta ja pääsi ensimmäistä kertaa tekemään omia ostoksiaan Alkossa. Piiparinen osti jouluateriaa varten lähes koko Alkon silloisen roseevalikoiman: kolme neljästä tarjolla olleesta pullosta.
– Muistan ikuisesti sen, miltä ne maistuivat. Perheenjäsenet luulivat, että olen jotenkin seonnut. Ajattelivat, että poika on nyt hurahtanut viiniin, ja isä ja äiti toivoivat, ettei siitä seuraisi jatkossa suurempia ongelmia, Piiparinen kertoo.
Elettiin vuotta 1977, ja Piiparinen oli aloittanut juuri ”nissenä” eli nuorena apulaistarjoilijana Imatran Valtionhotellissa, joka oli siihen aikaan Suomen hienoimpia ravintoloita.


