Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Riitan vegaaninen naked cake

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 07.01.2019 20:55

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton

Kakkupohjat

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 4½ dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3½ dl mantelijuoma
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1½ dl rapsiöljyä
  • 2 rkl raastettu sitruunakuoria
  • Kostutukseen 1 dl seljankukanmehua

Suklaa-lakritsitryffeli

  • 1½ dl kaurakerma (Planti creamy cooking original)
  • 100 g tummaa suklaata (brunberg´s)
  • 1 rkl lakritsijauhetta

Vispipilvi

  • 2 dl Vispautuva kasvipohjavalmiste (alpro, cuisine soya)
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Lisukkeet

  • 400 g mansikoita
  • 150 g pensasmustikoita
  • ½ dl rouhittu hasselpähkinöitä
  • Sitruunamelissa

Koristeluun

  • 3 isoa mansikkaa ja 9 kpl mansikan lehteä

Valmistusohje

1. Valmista kakkupohjat sekoittamalla kuivat ainekset keskenään. Sekoita nestemäiset aineet toiseen kulhoon. Yhdistä nämä ja sitruunakuoret. Jaa taikina kahteen vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa 35-40 min uunin alaosassa. Jäähdytä.

2. Tryffeleitä varten keitä kerma ja kaada kuuma kerma rouhitun suklaan päälle sulamaan. Lisää lakritsijauhe. Jäähdytä huonelämpöiseksi.

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi vegaanisen naked caken, eli "alastoman" kakun. Reseptin kakusta riittää 12 hengelle.

3. Vispipilveä varten vatkaa kasvipohjavalmiste. Lisää valkoviinietikka, tomusokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa vielä hetken. Laita seos pursotinpussiin, jossa on tähtitylli.

4. Pilko lisukemansikat neljään osaan.

5. Kostuta kakkupohjat mehulla. Levitä puolet suklaa-lakritsi tryffelistä ensimmäiselle pohjalle ja lisää puolet mustikoista, mansikoista ja pähkinät tryffelin pinnalle. Pursota vispikermaa. Toista sama seuraavalla kerroksella. Koristele sitruunamelissalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku + Sacherkakku = Pocher-kakkuKoko Suomi leipoo: Pinjan vegaaninen suklaaunelmaKoko Suomi leipoo: Marin vegaaninen BritakakkuKoko Suomi leipoo: Sannan suolaisen makea raakakakkuKoko Suomi leipoo: Marin sinivalkoinen raakakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaVegaaninenMaidotonKananmunatonTäytekakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti