Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi vegaanisen naked caken, eli "alastoman" kakun. Reseptin kakusta riittää 12 hengelle.

Kakkupohjat

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 4½ dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3½ dl mantelijuoma
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1½ dl rapsiöljyä
  • 2 rkl raastettu sitruunakuoria
  • Kostutukseen 1 dl seljankukanmehua

Suklaa-lakritsitryffeli

  • 1½ dl kaurakerma (Planti creamy cooking original)
  • 100 g tummaa suklaata (brunberg´s)
  • 1 rkl lakritsijauhetta

Vispipilvi

  • 2 dl Vispautuva kasvipohjavalmiste (alpro, cuisine soya)
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Lisukkeet

  • 400 g mansikoita
  • 150 g pensasmustikoita
  • ½ dl rouhittu hasselpähkinöitä
  • Sitruunamelissa

Koristeluun

  • 3 isoa mansikkaa ja 9 kpl mansikan lehteä

Valmistusohje

1. Valmista kakkupohjat sekoittamalla kuivat ainekset keskenään. Sekoita nestemäiset aineet toiseen kulhoon. Yhdistä nämä ja sitruunakuoret. Jaa taikina kahteen vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa 35-40 min uunin alaosassa. Jäähdytä.

2. Tryffeleitä varten keitä kerma ja kaada kuuma kerma rouhitun suklaan päälle sulamaan. Lisää lakritsijauhe. Jäähdytä huonelämpöiseksi.

3. Vispipilveä varten vatkaa kasvipohjavalmiste. Lisää valkoviinietikka, tomusokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa vielä hetken. Laita seos pursotinpussiin, jossa on tähtitylli.

4. Pilko lisukemansikat neljään osaan.

5. Kostuta kakkupohjat mehulla. Levitä puolet suklaa-lakritsi tryffelistä ensimmäiselle pohjalle ja lisää puolet mustikoista, mansikoista ja pähkinät tryffelin pinnalle. Pursota vispikermaa. Toista sama seuraavalla kerroksella. Koristele sitruunamelissalla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja