Koko Suomi leipoo: Riitan vegaaninen naked cake
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi vegaanisen naked caken, eli "alastoman" kakun. Reseptin kakusta riittää 12 hengelle.
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton
Kakkupohjat
- 6 dl vehnäjauhoja
- 4½ dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3½ dl mantelijuoma
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1½ dl rapsiöljyä
- 2 rkl raastettu sitruunakuoria
- Kostutukseen 1 dl seljankukanmehua
Suklaa-lakritsitryffeli
- 1½ dl kaurakerma (Planti creamy cooking original)
- 100 g tummaa suklaata (brunberg´s)
- 1 rkl lakritsijauhetta
Vispipilvi
- 2 dl Vispautuva kasvipohjavalmiste (alpro, cuisine soya)
- ½ tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Lisukkeet
- 400 g mansikoita
- 150 g pensasmustikoita
- ½ dl rouhittu hasselpähkinöitä
- Sitruunamelissa
Koristeluun
- 3 isoa mansikkaa ja 9 kpl mansikan lehteä
Valmistusohje
1. Valmista kakkupohjat sekoittamalla kuivat ainekset keskenään. Sekoita nestemäiset aineet toiseen kulhoon. Yhdistä nämä ja sitruunakuoret. Jaa taikina kahteen vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa 35-40 min uunin alaosassa. Jäähdytä.
2. Tryffeleitä varten keitä kerma ja kaada kuuma kerma rouhitun suklaan päälle sulamaan. Lisää lakritsijauhe. Jäähdytä huonelämpöiseksi.
3. Vispipilveä varten vatkaa kasvipohjavalmiste. Lisää valkoviinietikka, tomusokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa vielä hetken. Laita seos pursotinpussiin, jossa on tähtitylli.
4. Pilko lisukemansikat neljään osaan.
5. Kostuta kakkupohjat mehulla. Levitä puolet suklaa-lakritsi tryffelistä ensimmäiselle pohjalle ja lisää puolet mustikoista, mansikoista ja pähkinät tryffelin pinnalle. Pursota vispikermaa. Toista sama seuraavalla kerroksella. Koristele sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta