Niin helppo äitienpäiväkakku, ettei tarvitse osata edes leipoa! Nappaa Teresan vinkit

Teresa Välimäen vinkit: Nämä kaksi herkkua lapsikin osaa valmistaa. 6:24 Teresa Välimäen vinkit: Nämä kaksi herkkua lapsikin osaa valmistaa.
KATSO VIDEO: Näin teet helpon kakun äitienpäiväksi!

Mietitkö, mitä leipoisit äitienpäiväksi? Kokki Teresa Välimäki vinkkaa kaksi helppoa äitienpäiväherkkua. Katso videolta, miten kätevästi kakut syntyvät.

Sunnuntaina juhlitaan äitejä ja äitienpäiväkakun leipominen onkin nyt monen ajatuksissa. Unohda monen tunnin hikoilu keittiössä ja testaa nämä kokki Teresa Välimäen helpot äitienpäiväkakut, jotka tehtiin keväällä 2021 MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Helppo kakku valmiista marenkipohjasta

Teresa Välimäki vinkkasi lähetyksessä kaksi helppoa kakkua, jotka lapsikin osaa tarvittaessa tehdä.

Ensimmäinen helppo äitienpäiväkakku oli marja-marenkikakku, johon käytettiin valmista marenkipohjaa. Sen päälle levitettiin lemon curd -sitruunatahnaa.

– Myös hillo käy oikein hyvin, Välimäki neuvoi.

Lisäksi kakku sai jogurtti-kermavaahtokuorrutteen, jonka päälle ripoteltiin tuoreita marjoja sekä valmiita macarons-leivoksia. Kakusta tuli näin täysin gluteeniton. Tuoreiden marjojen sijaan kakussa voi käyttää myös pakastemarjoa, mutta silloin marjat täytyy Välimäen mukaan valuttaa sulaneina hyvin. 

– Osan marjoista voi sekoittaa myös täytteen joukkoon. Marjat voi korvata myös hedelmäkuutioilla. 

Marja-marenkikakun lisäksi Välimäki vinkkasi myös helpon jäätelökakun: valmiiden kääretorttu- tai maustekakkuviipaleiden päälle kootaan jäätelöstä, marjoista, makeisista ja keksimurusta näyttävä jälkkäri. 

Katso videolta, miten helpot äitienpäiväkakut valmistuvat! Marenki-marjakakun reseptin löydät täältä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!