Helppo suklaakakku – Teresan viiden ainesosan ohjeella onnistut takuuvarmasti
Le Keittokirja/Hanna Hurtta
Julkaistu 06.11.2020 15:25
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Ainekset
200 g voita
200 g tummaa suklaata
3 munaa
3 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja (tai perunajauhoja)
Laventeli-aprikoosit
6-8 aprikoosia
1 dl vettä
1 dl sokeria
2 oksaa laventelia (tai hyppysellinen kuivattuja laventelin kukkia)
Tarjoiluun
Kermavaahtoa
Valmistusohje
Helppo suklaakakku valmistuu näin:
Annoksia 6-8
Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Jätä sulamaan. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita voi-suklaaseos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää viimeisenä joukkoon vehnäjauhot ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikina on keskeltä painettaessa pehmeä mutta ei löysä. Jäähdytä kakku ennen vuoasta irrottamista.
Tämä helppo suklaakakku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Kokki Teresa Välimäki kutsuu tätä suklaakakkua omaksi bravuurikseen. Suklaakakun voi tarjoilla yksinkertaisesti jäätelön tai kerman kera, tai voit kokeilla myös Teresan laventeli-aprikooseja. Kuva: Hanna Hurtta.
Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi ja viimeistele annokset laventeli-aprikooseilla ja kermavaahdolla.
Laventeli-aprikoosit:
Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja laventeli. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Kääntele joukkoon aprikoosilohkot.
VINKKI! Voit marinoida laventeli-sokeriliemessä myös muita hedelmiä ja marjoja. Kakun voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan.