Helppo suklaakakku – Teresan viiden ainesosan ohjeella onnistut takuuvarmasti

suklaakakku
Le Keittokirja/Hanna Hurtta

Tämä helppo suklaakakku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Kokki Teresa Välimäki kutsuu tätä suklaakakkua omaksi bravuurikseen. Suklaakakun voi tarjoilla yksinkertaisesti jäätelön tai kerman kera, tai voit kokeilla myös Teresan laventeli-aprikooseja. Kuva: Hanna Hurtta.

Ainekset

  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja (tai perunajauhoja)

Laventeli-aprikoosit

  • 6-8 aprikoosia
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 oksaa laventelia (tai hyppysellinen kuivattuja laventelin kukkia)

Tarjoiluun

  • Kermavaahtoa

Valmistusohje

Helppo suklaakakku valmistuu näin:

Annoksia 6-8

  1. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Jätä sulamaan. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita voi-suklaaseos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää viimeisenä joukkoon vehnäjauhot ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikina on keskeltä painettaessa pehmeä mutta ei löysä. Jäähdytä kakku ennen vuoasta irrottamista.
  3. Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi ja viimeistele annokset laventeli-aprikooseilla ja kermavaahdolla. 

Laventeli-aprikoosit:

Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja laventeli. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Kääntele joukkoon aprikoosilohkot. 

VINKKI! Voit marinoida laventeli-sokeriliemessä myös muita hedelmiä ja marjoja. Kakun voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan.

Parhaat ruokaohjelmat