Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo suklaakakku – Teresan viiden ainesosan ohjeella onnistut takuuvarmasti

Le Keittokirja/Hanna Hurtta
Julkaistu 06.11.2020 15:25

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja (tai perunajauhoja)

Laventeli-aprikoosit

  • 6-8 aprikoosia
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 oksaa laventelia (tai hyppysellinen kuivattuja laventelin kukkia)

Tarjoiluun

  • Kermavaahtoa

Valmistusohje

Helppo suklaakakku valmistuu näin:

Annoksia 6-8

  1. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Jätä sulamaan. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita voi-suklaaseos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää viimeisenä joukkoon vehnäjauhot ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikina on keskeltä painettaessa pehmeä mutta ei löysä. Jäähdytä kakku ennen vuoasta irrottamista.

Tämä helppo suklaakakku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Kokki Teresa Välimäki kutsuu tätä suklaakakkua omaksi bravuurikseen. Suklaakakun voi tarjoilla yksinkertaisesti jäätelön tai kerman kera, tai voit kokeilla myös Teresan laventeli-aprikooseja. Kuva: Hanna Hurtta.

  • Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi ja viimeistele annokset laventeli-aprikooseilla ja kermavaahdolla. 
  • Laventeli-aprikoosit:

    Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja laventeli. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Kääntele joukkoon aprikoosilohkot. 

    VINKKI! Voit marinoida laventeli-sokeriliemessä myös muita hedelmiä ja marjoja. Kakun voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan.

    Lisää aiheesta:

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkkuTiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakustaKoko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakkuAprikoosikakkuMud cakeSuklaa-vadelmauni
    SuklaakakkuNopeat ja helpotTeresa VälimäkiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Suklaakakku
    • 4.4.14:11
      Pääsiäinen

      Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

    • 15.12.202410:00
      Jälkiruoat

      Lämmin mantelisuklaakakku

    • 12.11.202413:27
      Mokkapalat

      Mokkapalamutakakku

    • 13.09.202411:38
      Huomenta Suomi

      Anun mokkakakku

    • 01.04.202213:34
      Vegaaninen

      Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku