Helppo suklaakakku – Teresan viiden ainesosan ohjeella onnistut takuuvarmasti
Tämä helppo suklaakakku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Kokki Teresa Välimäki kutsuu tätä suklaakakkua omaksi bravuurikseen. Suklaakakun voi tarjoilla yksinkertaisesti jäätelön tai kerman kera, tai voit kokeilla myös Teresan laventeli-aprikooseja. Kuva: Hanna Hurtta.
Ainekset
- 200 g voita
- 200 g tummaa suklaata
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- ½ dl vehnäjauhoja (tai perunajauhoja)
Laventeli-aprikoosit
- 6-8 aprikoosia
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 oksaa laventelia (tai hyppysellinen kuivattuja laventelin kukkia)
Tarjoiluun
- Kermavaahtoa
Valmistusohje
Helppo suklaakakku valmistuu näin:
Annoksia 6-8
- Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Jätä sulamaan. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita voi-suklaaseos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää viimeisenä joukkoon vehnäjauhot ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikina on keskeltä painettaessa pehmeä mutta ei löysä. Jäähdytä kakku ennen vuoasta irrottamista.
- Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi ja viimeistele annokset laventeli-aprikooseilla ja kermavaahdolla.
Laventeli-aprikoosit:
Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja laventeli. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Kääntele joukkoon aprikoosilohkot.
VINKKI! Voit marinoida laventeli-sokeriliemessä myös muita hedelmiä ja marjoja. Kakun voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut