Näitä joulutorttuja on kokeiltava! Hittitortut, jotka saivat suomalaiset sekaisin

0:30 Toffifee-joulutortut – suklaan ja toffeen täydellinen yhdistelmä tortussa on uusi jouluhitti

Oletko jo kokeillut lumihiutalejoulutorttuja? Sujautitko tortun väliin Toffifeeta tai taittelit tortun kukan muotoon? Testasitko jo jättijoulutortun? Koostimme yhteen viime vuosien parhaat joulutorttuvinkit. 

Videolla: Näin teet lumihiutalejoulutortut Toffifee-täytteellä.

Joulutorttukausi on pärähtänyt jo monissa suomalaiskodeissa käyntiin. Moni suosii perinteisiä tähtitorttuja luumuhillolla, mutta vaihtoehtoja torttujen tuunaukseen löytyy myös pilvin pimein. Koostimme parhaat vinkit joulutorttujen taitteluun ja tuunaukseen. Nämä joulutortut ovat olleet eri vuosien hittejä ja suorastaan sekoittaneet Suomen.

Lumihiutalejoulutortut

1:09

Perinteinen tähtitorttu on saanut rinnalleen monenlaisia taittelumalleja. Yksi niistä supersuosittu lumihiutalejoulutorttu muutaman vuoden takaa. Se on kaunis joulutorttu, jonka sisältä täytteet eivät helposti leviä.

Lumihiutaletorttu myös takaa, että täytettä on jokaisessa puraisussa! Katso ylläolevasta videosta miten lumihiutalejoulutortun keksinyt Kati Anneli Sattaskangas taittelee kyseiset tortut. 

Kukkajoulutortut

Oletko sinä jo kokeillut joulun kukkatorttuja? Nämä joulutortut muotoillaan nerokkaalla tavalla kukan muotoon muffinssipeltiä hyödyntäen. Susanna Karjalainen bongasi idean kukkajoulutortuista, kokeili niitä omassa kotikeittiössään ja uusi joulutorttuhitti oli syntynyt. 

– Näin vastaavan idean vähä aikaa sitten netissä ja jäin miettimään sitä. Nyt päätin kokeilla tehdä näitä joulun "kukkaistorttuja". Ne todella yllättivät. Muffinssivuoka on oiva apu juuri tähän, pitää muodon hyvin ja vuokaa ei tarvitse edes voidella, Susanna kertoi MTV:lle viime vuonna.

Toffifee-joulutortut

0:30

Ujutimme muutama vuosi sitten torttutaikinaan perinteisiä Toffifee-makeisia ja lopputulos osoittautui suorastaan taivaallisen herkulliseksi.

Toffifee on karamellikuppiin tehty makeinen, jossa on hasselpähkinää sekä kermaista nougatia ja päällä tummaa suklaata. Kun suklaamakeisen piilottaa joulutortun sisään, se sulaa uunissa juuri sopivasti ja muodostaa täydellisen makuparin torttutaikinan kanssa. Maku muistuttaa hieman Nutellaa!

Jättijoulutorttu

Voit päästä joulutorttujen leipomisessa entistäkin helpommalla, jos kokeilet Kati "Hellapoliisi" Jaakosen kehittelemää jättijoulutorttua. Jättijoulutorttu syntyy isosta lehtitaikinalevystä helposti, eikä Hellapoliisin mukaan tarvitse näperrellä. 

– Jättijoulutorttu on mainio tarjottava kun yllätysvieraat saapuvat tai olet kyllästynyt näpertelyyn. Tämän esivalmistelu käy nopeasti ja kun laitat täytteet lehtitaikinakäännösten päälle, torttu myös pysyy kiinni.

Jättijoulutorttu täytetään päärynäviipaleilla ja jouluisasti maustetulla Nutellalla. Tätä on testattava!

Pipari-joulutortut

Oletko jo testannut piparkakkujoulutorttuja? Leivoimme näitä ihastuttavia pipari-joulutorttuja muutama vuosi sitten, jolloin ne hurmasivat joululeivonnaisia rakastavat kotileipurit.

Piparijoulutortuissa yhdistetään joulutortut, piparit ja glögi yhdeksi vastustamattoman herkulliseksi leivonnaiseksi.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja