Jättijoulutorttu – helppo, nopea ja näyttävä jouluherkku
Julkaistu
Jättijoulutorttu on mainio tarjottava kun yllätysvieraat saapuvat tai olet kyllästynyt näpertelyyn. Tämän esivalmistelu käy nopeasti ja kun laitat täytteet lehtitaikinakäännösten päälle, torttu myös pysyy kiinni.
Ainekset
- 400 g lehtitaikinalevy
- 1-2 päärynää
- 200 g Nutella pähkinä-kaakaolevitettä
- ½ tl kanelia
- ripaus kardemummaa
- ripaus neilikaa
Voiteluun
- kananmuna
Valmistusohje
Jättijoulutorttu valmistuu näin:
Annoksia: 10
Valmistusaika: 10 min + 15 min paistaminen
- Ota lehtitaikinalevy sulamaan ja laita se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kun torttulevy on sulanut, leikkaa sen jokaiselta sivulta yksi viilto reunalta keskelle viistottain. Näistä saat taivutettu sakarat.
- Kuori ja paloittele päärynä. Laita päärynäkuutiot tortun keskelle kasaksi. Käännä joka toinen sakara reunoilta keskelle siten, että muodostuu perinteisen mallinen tähtitorttu.
- Paina keskikohta alas.
- Sekoita Nutellan joukkoon joulumausteet ja levitä seos tortun keskikohtaan.
- Voitele torttu rikotulla kananmunalla.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Torttu on parhaimmillaan lämpimänä.
- Vinkki! Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka