Pakko testata! Susanna leipoi joulutortut tavalla, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Näistä tuli uudet suosikkimme"

1:09 Lumihiutalejoulutortut – näin leivot joulutortut uudella tapaa

Oletko sinä jo kokeillut joulun kukkatorttuja? Nämä joulutortut muotoillaan nerokkaalla tavalla kukan muotoon muffinssipeltiä hyödyntäen.

Videolla vinkit lumihiutalejoulutorttujen taitteluun!

Susanna Karjalainen bongasi idean kukkajoulutortuista, kokeili niitä omassa kotikeittiössään ja uusi joulutorttuhitti oli syntynyt. 

– Näin vastaavan idean vähä aikaa sitten netissä ja jäin miettimään sitä. Nyt päätin kokeilla tehdä näitä joulun "kukkaistorttuja". Ne todella yllättivät. Muffinssivuoka on oiva apu juuri tähän, pitää muodon hyvin ja vuokaa ei tarvitse edes voidella, Susanna kertoo MTV:lle.

Torttutaikinalevyt soveltuvat muffinssivuoassa tehtäviin torttuihin täydellisesti. Niistä on helppo painella piparkakkumuotilla kukkakuvioita ja sitten vain asetella vuokaan. Susanna testasi omiin torttuihinsa Finlandia-marmeladi- ja Toffifee-täytettä. Susannan mukaan torttuja ei tarvitse voidella, sillä ilman voitelua ne jopa kohoavat paremmin ja tulevat lehtevimmiksi. Torttuja paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 15–17 minuuttia uunista riippuen.  Lopuksi tortut voi vielä viimeistellä tomusokerilla.

"Kukkatortut ovat juuri sopivan kokoisia, näköisiä sekä makuisia"

Susannan mielestä sekä marmeladit että Toffifee sopivat torttuihin mainiosti.

–  Mielestämme molemmista tuli hyvän makuisia. Mutta Toffifee yllätti! Se sopii hyvin torttutaikinan kanssa ja menee ehdottomasti jatkoon, vaikka ulkonäkö ei niin houkuttava olekkaan ruskeudellaan. Maku on sitäkin parempi. Myös marmeladit säilyttivät hyvin muotonsa, eivätkä nekään palaneet tai kovettuneet, Susanna kehuu ja jatkaa vielä:

– Uskon, että täytteiden käytössä vain mielikuvitus on rajana. Näistä saa aikaan niin suolaisia kuin makeita leivonnaisia. Kokeilemalla oppii aina. Näistä tuli uudet suosikkimme näin joulun alla ja jouluksi. Kukkatortut ovat juuri sopivan kokoisia, näköisiä sekä makuisia.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja