Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon
![Copyright: Kati Sattaskangas. Photographer: Kati Sattaskangas. Lumihiutalejoulutortut joulutorttu lumihiutale](https://im.mtvuutiset.fi/image/7629392/landscape16_9/960/540/e725486c9db77dc3ea6c6b53857f3324/Zi/lumihiutalejoulutortut-joulutorttu-lumihiutale.jpg)
Kati Sattaskangas
Julkaistu
Lumihiutalejoulutortut ilahduttavat joulunajan jälkkäripöydässä – ja mikä parasta, hilloa saa joka puraisulla! Videolta näet, miten helposti joulutortut taitellaan lumihiutaleen muotoon. Video ja kuva: Kati Sattaskangas.
Lumihiutalejoulutortut
- 1 pkt (500 g) torttutaikinalevyjä
- Luumuhilloa
Lisäksi
- 1 muna voiteluun
- Tomusokeria koristeluun
Valmistusohje
Lumihiutalejoulutortut tehdään näin:
Valmistusaika: 20 minuuttia
Annoksia: 10 joulutorttua
- Ota valmis torttutaikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi. Laita taikinaneliön keskelle luumuhilloa. Taittele torttu lumihiutaleen muotoon (alla ohjevideo).
- Voitelet lumihiutalejoulutortut kananmunalla. Paista uunissa 225 asteessa noin 10–15 minuuttia.
- Viimeistele lumihiutalejoulutortut tomusokerilla. Nautiskele uunituoreina!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka