Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon

Lumihiutalejoulutortut joulutorttu lumihiutale
Kati Sattaskangas

Lumihiutalejoulutortut ilahduttavat joulunajan jälkkäripöydässä – ja mikä parasta, hilloa saa joka puraisulla! Videolta näet, miten helposti joulutortut taitellaan lumihiutaleen muotoon. Video ja kuva: Kati Sattaskangas.

Lumihiutalejoulutortut

  • 1 pkt (500 g) torttutaikinalevyjä
  • Luumuhilloa

Lisäksi

  • 1 muna voiteluun
  • Tomusokeria koristeluun

Valmistusohje

Lumihiutalejoulutortut tehdään näin: 

Valmistusaika: 20 minuuttia 
Annoksia: 10 joulutorttua

  1. Ota valmis torttutaikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  2. Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi. Laita taikinaneliön keskelle luumuhilloa. Taittele torttu lumihiutaleen muotoon (alla ohjevideo). 
  3. Voitelet lumihiutalejoulutortut kananmunalla. Paista uunissa 225 asteessa noin 10–15 minuuttia.
  4. Viimeistele lumihiutalejoulutortut tomusokerilla. Nautiskele uunituoreina!

Lumihiutalejoulutortut – näin leivot joulutortut uudella tapaa 1:09

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!