Makkara pitää pintansa grillattavana, mutta rinnalle on noussut myös broileri. Pääkaupunkiseudulla ollaan muuta Suomea kokeilunhaluisempia grillattavien suhteen.
Kesä lähestyy ja grillit kuumenevat! Mutta mitä siellä grillissä tirisee?
Kotimaisten lihatalojen tutkimusten mukaan suomalaisten kestosuosikin virkaa pitää yhä edelleen makkara. Muutoin suosikkigrillattavat määräytyvät osittain sen mukaan, missä päin Suomea pidät majaasi.
MTV kirjoitti huhtikuussa siitä, miten lihatalo HK:n mukaan suomalaisten suosituimmaksi grillilihaksi on noussut broileri.
– Olemme oppineet grillaamaan kananpoikaa ja yksi sen valteista on nopea kypsyminen. Kun broileri on itsessään niin miedon makuista, on sitä helppo maustaa, HKScanin Suomen markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoi huhtikuisessa tiedotustilaisuudessa.
Myös Atrian tuoreen tiedotteen mukaan kana ja makkara hallitsevat tällä hetkellä ykkössijaa suosituimpana grillattavana tasaväkisesti. Atrian tutkimuksen* mukaan suomalaiset luottavat grillatessaan perinteisiin, sillä vain 23 prosenttia grillaajista kokeili jotain uusia tuotteita grillissään.
S-ryhmän tuoreen tiedotteen mukaan kotigrillaajien suosiossa ovat edelleen myös burgerit, joiden väliin grillataan suosittu smash-pihvi. Entistä enemmän hampurilaisten välistä löytyy tiedotteen mukaan myös kasvipohjaisia pihvejä sekä kalaa.

