"Tärkeä grillimakkarasääntö" ei pädekään – voit unohtaa kokonaan: "Ei ole mitään väliä"

0:55 Näin grillaat makkaran oikein

Grillimakkara on juhannuksen ylivoimainen ykkösruoka, varhaisperunan ohella. Mutta miten grillataan täydellinen grillimakkara? Pitääkö makkaraan tehdä viillot vai ei? Makkara-asiantuntija kertoo ja näyttää. Katso videolta pikaohje makkaran grillaamiseen.

Makkaran grillaaminen ei ole vaikeaa, eikä siitä pitäisi sellaista tehdäkään, sanoo HKScanin makkara-asiantuntija, tuotekehityskokki Joni Rouvali. Rouvali on sitä mieltä, että edes viiltoja ei ole mikään pakko makkaraan tehdä. Ylimääräiset ja aiemmin opitut tarkat säännöt makkaran grillaukseen voi siis unohtaa. 

– Makkara "räjähtää" joka tapauksessa siellä grillissä. Ei niillä viilloilla ole mitään väliä. 

Jotkut tekevät makkaraan pitkittäisviillon, koska hyödyntää rakosen eräänlaisena "maustetaskuna". Viillon ansiosta esimerkiksi ketsupin ja sinapin saa ujutettua makkaran sisään.

"Se on makkara, grillatkaa se"

Viillot voi tehdä makkaraan silloin, jos grilliin laittaa samanaikaisesti esimerkiksi kahta eri makkaralaatua. Toiseen makkaralajikkeeseen voi silloin tehdä viillot, jolloin makkarat erottaa toisistaan grillauksen jälkeen. 

Liian tarkat säännöt voivat makkarakokki Rouvalin mukaan vain pilata ruokailunautinnon. 

– Jotkut tärisevät kotona, että miten se viilto nyt pitää tehdä, osaanko varmasti grillata makkaran oikein. Ei tarvitse stressata niin paljoa. Se on makkara, grillatkaa se. 

Makkaran voi halutessaan ottaa huoneenlämpöön ennen grillaamista, mutta tämäkään ei ole pakollista. Makkara ei mene pilalle, vaikka sen grillaisi jääkaappikylmänä.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja