Mitä Suomi grillaa kesällä 2021? Lihayhtiö HK antoi omat näkemyksensä vuoden kuumimmista grilliruokatrendeistä.
Kesä on pian täällä ja monissa suomalaispihoissa grillit ovat jo kuumina. Suomalainen lihayhtiö HKScan esitteli keskiviikkona medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa. Samalla kerrottiin myös vuoden 2021 kuumimmista grillaustrendeistä.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla keskiviikkona kerrottiin, suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin. Kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa erilaiset vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta. Artesaanituotteiden kohdalla laajennetaan myös grillaustarvikkeisiin. Esimerkiksi grillihiilistä ja briketeistä etsitään nyt laatua ja hifistelyä.
– Maailma on "räjähtämässä" tämän kanssa, eli ei olekaan enää sitä yhtä perushiiltä tai -brikettiä, jolla grillataan, HK Scanin markkinointijohtaja Mikko Järvinen totesi.
HK:n tekemän grillaustutkimuksen mukaan kasvava trendi on myös erilaisten, uusien grillausvälineiden hankkiminen.
– Smokereita, automatisoituja pellettigrillejä, design-pöytägrillejä tai kamadoja hankitaan aiempaa enemmän kotiin tai mökille olemassa olevan kaasugrillin rinnalle. Luonnossa liikkuvat nuotiomakkaran paistajat ovat myös toisaalta valmiita investoimaan jopa tuhansia euroja uuteen erikoisgrilliin, kertoo Mikko Järvinen.
