MTK:n teettämässä selvityksessä vertailtiin ruoka-aineiden ilmastopäästöjä ja ravintoainetiheyttä. Sushilajitelma osoittautui muun muassa broileriannosta huonommaksi valinnaksi ilmaston ja ravintoaineiden kannalta.
Videolla: MTV:n Uutisaamussa vieraillut Evintecpolisin johtava asiantuntija Senja Arffman kertoo tuoreesta vertailusta ja miksi riisi pärjäsi huonoiten. Mitä ruokatuotteen tuoteselosteesta voi päätellä sen ilmastovaikutuksesta?
Tiistaina 17.11. julkaistu selvitys osoittaa, että lautasellamme on paljon ruokaa, joka on sekä ravintoainesisällöltään köyhää, ja jolla on samalla suuret ilmastovaikutukset. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n Envitecpolis Oy:llä teettämä Ruuan ilmastovaikutukset suhteessa ravitsemukseen -selvitys ei muuta sitä, että kasvipohjaisten tuotteiden ilmastovaikutus on kotieläintuotteita pienempi. Erot ruoka-aineiden välillä kuitenkin tasoittuvat, kun hiilipäästöt suhteutetaan ruoan sisältämään ravitsemukseen.


