Oletko sinäkin ihmetellyt tätä asiaa pizzalaatikossa? Keskellä pizzaa törröttävän härpäkkeen todellinen tarkoitus tulee monelle yllätyksenä

Classic Pizzan suosituin pizza on älytön hitti: ”Ei voi koskaan ottaa listalta pois” 1:21 Classic Pizzan suosituin pizza on älytön hitti: ”Ei voi koskaan ottaa listalta pois”

Oletko koskaan pohtinut, mikä on se valkoinen, pienen pieneltä pöydältä näyttävä muovihärpäke noutopizzan mukana tulevassa laatikossa? Eräällä TikTok-käyttäjällä ainakin on tähän yksi teoria.

Videolla: Classic Pizzan suosituin pizza on älytön hitti, jota ei voisi koskaan poistaa listalta.

Kotiin tilattu pizza tulee useimmiten kartonkisessa pizzalaatikossa. Joskus laatikon sisään pizzan keskelle on lätkäisty muovinen, valkoinen härpäke, joka muistuttaa lähinnä nukkekodin pöytää. Mitä härpäke sitten tekee pizzassa?

Brittilehti Mirror nostaa esiin erään keskustelua herättäneen ja hitiksi nousseen TikTok-videon, jossa kerrotaan väitetysti muoviosan todellinen tarkoitus.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Videolla TikTok-käyttäjä kertoo, että muoviosan tarkoitus on ehkäistä käsien sotkeentumista toisiin pizzapaloihin, kun laatikosta nappaa yhden viipaleen itselleen. Miehen mukaan valkoista osaa tulisikin aina siirtää sen mukaan, mitä palaa laatikosta on ottamassa.

– Kuinka vanha olit, kun sait tietää, että tämä pizzalaatikon mukana tuleva juttu on olemassa estääkseen sinua koskettelemasta muita pizzapaloja? videolla kysytään.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet miehen teoriasta aivan vakuuttuneita.

– Se on sitä varten, ettei pizzalaatikon kansi osu täytteisiin, eräs TikTok-käyttäjä valaisi.

– Hah, luulin aina, että se on pöytä Barbeille, toinen vitsaili.

Osan mielestä teoria oli kuitenkin uskottava ja sitä kutsuttiin jopa tajunnanräjäyttäväksi.

– Näin vanhaksi elin, että opin tämän. Luulin, että osan tarkoitus oli pitää palat yhdessä, kun hullut pizzakuskit ajavat kuin mitkätkin formulakuskit. 

Valkoisen muovihärpäkkeen todellinen merkitys

MTV:n Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla kerrottiin jo vuonna 2016 valkoisen muoviosan historia. Osa on toden totta kehitetty sen vuoksi, että pizzassa oleva juusto täytteineen ei tarttuisi pahvikanteen.

Estääkseen pizzatäytteiden jämähtämisen kuljetuslaatikon kanteen kiinni Carmela Vitale -niminen nainen kehitti jo vuonna 1983  tämän pizza saver -nimellä tunnetun keksinnön. Vuonna 1985 hän saikin patentin keksintöönsä, jonka alkuperäinen nimi oli itse asiassa package saver, koska sitä voitiin pizzan lisäksi hyödyntää myös vaikkapa kakkulaatikoissa. Nimi on vuosikymmenten saatossa vakiintunut kuitenkin pizzan pelastajaksi, koska sen pääasiallinen käyttötarkoitus on pizzoissa.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!