Tuoreen brittiselvityksen mukaan kasviperäisissä grillimakkaroissa on jopa 10 kertaa enemmän sokeria lihaversioihin verrattuna.
Kasviperäiset ja vegaaniset vaihtoehdot perinteiselle makkaralle voivat ajatuksen tasolla vaikuttaa terveellisemmiltä vaihtoehdoilta. DailyMailin mukaan käsitys saattaa kuitenkin olla harhainen.
Artikkelissa avattaan tuoretta selvitystä, joka perehtyi erityisesti grillituotteiden sokeri- ja suolapitoisuuksiin. Selvitykseen otetuissa kasvismakkaroissa oli jopa 10 kertaa enemmän sokeria ja kuusi kertaa enemmän suolaa kuin perinteisissä makkaroissa.
Lehden haastattelemat ravintoasiantuntijat sanovat, että kasvistuotteita ei voi automaattisesti pitää terveellisempinä vain, koska niissä ei ole punaista lihaa.
Asiantuntijat kuitenkin muistuttavat, että korkeampi sokeri- ja suolapitoisuus ei välttämättä tarkoita, että kyseessä on epäterveellisempi vaihtoehto. Täytyy ottaa huomioon myös kasvismakkaroiden mahdollinen matalampi kalorimäärä, pienempi rasvapitoisuus ja korkeampi kuitumäärä.
Selvityksessä käytettyjä tuotteita ei löydy juurikaan suurista suomalaisista marketeista, mutta saman tuotekategorian tuotteita on reilusti myynnissä.
Päteekö myös Suomessa? Tuotteet vertailussa
MTV Uutiset teki oman vertailun: miten HK Vihreät Kasvisgrillimakkara pärjää vertailussa HK:n omaa lihakilpailijaa vastaan?

