S-ryhmän myydyin uutuustuote löi valikoimajohtaja Antin ällikällä: "Osittain noloa myöntää olleensa aika pahasti väärässä"

Ruokakaupan seuraavat hitit? Nämä tuotteet kisasivat Suomalainen menestysresepti -finaalissa 0:56 Ruokakaupan seuraavat hitit? Nämä tuotteet kisasivat Suomalainen menestysresepti -finaalissa

S-ryhmän järjestämässä ruokatrenditilaisuudessa selvisi torstaina ketjun myydyimmät uutuustuotteet tänä ja viime vuonna. Erityisesti vuoden 2020 hitti pääsi yllättämään valikoimajohtajankin. 

Videolla: Ruokakauppojen seuraavat hitit? Nämä tuotteet kisasivat Suomalainen menestysresepti -finaalissa.

Torstaina uutisoitiin S-ryhmän tuoreista tilastoista, joista selviää mielenkiintoisia seikkoja suomalaisten ostokäyttäytymisestä. S-ruokakauppojen myyntidatan perusteella Suomessa vallitsee nyt kahdeksan keskeistä ilmiötä, jotka kertovat tämän hetken kulutusmieltymyksistä ja ohjaavat suomalaisten ruokaostoksia myös 2020-luvulla. 

Rostiksen suosio löi ällikällä

S-ryhmän torstaina järjestämässä verkkotilaisuudessa selvisi myös ketjun suurimmat uutuustuotehitit vuonna 2019 ja 2020. Molemmat tuotteet  ovat Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittajia: Leivon leipomon Boltsi, joka voitti kilpailun vuonna 2019 ja vuoden 2020 voittaja Rostenin leipomon Rostis. 

Suomalainen Menestysresepti on syksyllä 2018 käynnistynyt innovaatiokilpailu pienille ja keskisuurille elintarvikevalmistajille. Kilpailun järjestivät S-ryhmän ruokakaupat kumppaninaan Foodwest Oy. Ensimmäisenä vuonna kilpailun voitti Leivon leipomon Boltsi-pyörykkä, josta muodostui S. nyt voittajaksi kruunattii Rostenin leipomon Rostis-piirakka.

– Myyvimmät uutuustuotteet eivät ole suinkaan tulleet Valiolta, Fazerilta tai Coca-Colalta, vaan Leivon leipomosta ja Rostenilta. Aika huikeaa, kuvailee S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimajohtaja Antti Oksa.

Erityisesti tämän vuoden voittajan, Rostenin Rostis-piirakan myynti löi valikoimajohtajankin ällikällä. Rostiksia myytiin jo kahden ensimmäisen päivän aikana 130 000 kappaletta ja tahti oli senkin jälkeen kaikkea muuta kuin oli odotettu.

– Tehtiin omasta mielestämme miljoonanluokan myyntiennusteet. Osittain aika noloa myöntää olleensa aika pahasti väärässä, toisaalta myös ilahduttavaa. Rostis myi yli 4 kertaa enemmän kuin osasimme ennustaa, Oksa sanoo. 

Rostiksessa palataan perusasioiden äärelle: kyseessä on piirakka ruiskuorella ja sen sisältä löytyy riisipuuro- ja munatäyte.

– Kokeilin ruiskuoren sisään kotikeittiössäni mitä hullumpia täytteitä kasviksista homejuustoon. Sitten tajusimme palata ajatuksissamme Suomeen ja asia oli sillä selvä: rapean ruiskuoren sisältä löytyy riisipuuroa ja maukas munatäyte. Karjalaisia perinteitä heijasteleva piirakka täytteineen on nyt yhdessä rapean herkullisessa paketissa, iloitsi Rostenin leipomoa kilpailussa edustanut Katariina Vesterinen syksyllä.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat