Mainos

S-ryhmän myydyin uutuustuote löi valikoimajohtaja Antin ällikällä: "Osittain noloa myöntää olleensa aika pahasti väärässä"

S-ryhmän järjestämässä ruokatrenditilaisuudessa selvisi torstaina ketjun myydyimmät uutuustuotteet tänä ja viime vuonna. Erityisesti vuoden 2020 hitti pääsi yllättämään valikoimajohtajankin. 

Videolla: Ruokakauppojen seuraavat hitit? Nämä tuotteet kisasivat Suomalainen menestysresepti -finaalissa.

Torstaina uutisoitiin S-ryhmän tuoreista tilastoista, joista selviää mielenkiintoisia seikkoja suomalaisten ostokäyttäytymisestä. S-ruokakauppojen myyntidatan perusteella Suomessa vallitsee nyt kahdeksan keskeistä ilmiötä, jotka kertovat tämän hetken kulutusmieltymyksistä ja ohjaavat suomalaisten ruokaostoksia myös 2020-luvulla. 

Rostiksen suosio löi ällikällä

S-ryhmän torstaina järjestämässä verkkotilaisuudessa selvisi myös ketjun suurimmat uutuustuotehitit vuonna 2019 ja 2020. Molemmat tuotteet  ovat Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittajia: Leivon leipomon Boltsi, joka voitti kilpailun vuonna 2019 ja vuoden 2020 voittaja Rostenin leipomon Rostis. 

Suomalainen Menestysresepti on syksyllä 2018 käynnistynyt innovaatiokilpailu pienille ja keskisuurille elintarvikevalmistajille. Kilpailun järjestivät S-ryhmän ruokakaupat kumppaninaan Foodwest Oy. Ensimmäisenä vuonna kilpailun voitti Leivon leipomon Boltsi-pyörykkä, josta muodostui S. nyt voittajaksi kruunattii Rostenin leipomon Rostis-piirakka.

– Myyvimmät uutuustuotteet eivät ole suinkaan tulleet Valiolta, Fazerilta tai Coca-Colalta, vaan Leivon leipomosta ja Rostenilta. Aika huikeaa, kuvailee S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimajohtaja Antti Oksa.

Erityisesti tämän vuoden voittajan, Rostenin Rostis-piirakan myynti löi valikoimajohtajankin ällikällä. Rostiksia myytiin jo kahden ensimmäisen päivän aikana 130 000 kappaletta ja tahti oli senkin jälkeen kaikkea muuta kuin oli odotettu.

– Tehtiin omasta mielestämme miljoonanluokan myyntiennusteet. Osittain aika noloa myöntää olleensa aika pahasti väärässä, toisaalta myös ilahduttavaa. Rostis myi yli 4 kertaa enemmän kuin osasimme ennustaa, Oksa sanoo. 

Rostiksessa palataan perusasioiden äärelle: kyseessä on piirakka ruiskuorella ja sen sisältä löytyy riisipuuro- ja munatäyte.

– Kokeilin ruiskuoren sisään kotikeittiössäni mitä hullumpia täytteitä kasviksista homejuustoon. Sitten tajusimme palata ajatuksissamme Suomeen ja asia oli sillä selvä: rapean ruiskuoren sisältä löytyy riisipuuroa ja maukas munatäyte. Karjalaisia perinteitä heijasteleva piirakka täytteineen on nyt yhdessä rapean herkullisessa paketissa, iloitsi Rostenin leipomoa kilpailussa edustanut Katariina Vesterinen syksyllä.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja