Muiden ruoka-aineiden aromeja vahvistavalla suolalla on suuri vaikutus makuelämykseen.
Insider listasi yleisiä virheitä, joita kotikokit tekevät ruokia suolalla maustaessaan.
1. Suolan käyttö viimeisenä silauksena
Suolaa tulisi käyttää ruoan maustamiseen kokkauksen alusta alkaen. Näin suola ei jää ruoka-aineiden pinnalle vaan ehtii imeytyä niihin, jolloin mausta tulee tasaisempi ja syvempi. Jokaisen uuden aineksen lisäämisen jälkeen ruokaa kannattaa maistaa ja maustaa sen jälkeen tarpeen vaatiessa suolalla.
Esimerkiksi sipulia pannulla ruskistaessa sekaan kannattaa heittää ripaus suolaa, sillä se poistaa kasvista nestettä ja tekee paistoväristä tasaisemman.
Kun kaikki ainekset ovat koossa, ruokaa kannattaa maistaa vielä kertaalleen ja maustaa tarpeen mukaan, koska maku voi muuttua kokkauksen aikana. Esimerkiksi kastikkeiden ja patojen aromit tiivistyvät niiden muhiessa – tällaisten ruokien kanssa suolan käytössä kannattaakin olla tarkkana.
Mikäli suolaa on päässyt livahtamaan ruokaan liikaa, voi mokan korjata lisäämällä sekaan vettä, vähäsuolaista kermaa, sitruunaa tai jopa raa’an perunan – jälkimmäinen kannattaa kuitenkin ottaa pois ennen tarjoilua.
