Tuliko ruoasta liian suolaista? Yllättävä apu löytyy raa'asta perunasta

perunaa
Shutterstock

Liian suolaista ruokaa voi olla vaikea pelastaa, mutta yksi näppärä kikka kastikkeiden ja keittojen pelastamiseen löytyy. 

Jos keittoon, kastikkeeseen tai pataan lorahtaa liikaa suolaa, voi tilanne olla vielä pelastettavissa. Lisää ruokaan kuorittu ja puoliksi tai pienemmiksi paloiksi leikattu raaka peruna. Anna perunanpalojen olla ruoassa 15–30 minuuttia. Tässä ajassa ne imevät itseensä ruoan ylimääräiset suolat. 

Jos perunaniksi ei auta, pelasta ruoka tekemällä kerralla isompi satsi, eli lisää kattilaan tai pataan muita ruoan aineksia, jolloin suolan suhteellinen määrä ruoassa vähenee. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja