Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuliko ruoasta liian suolaista? Yllättävä apu löytyy raa'asta perunasta

Shutterstock
Julkaistu 18.07.2015 18:05

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Liian suolaista ruokaa voi olla vaikea pelastaa, mutta yksi näppärä kikka kastikkeiden ja keittojen pelastamiseen löytyy. 

Jos keittoon, kastikkeeseen tai pataan lorahtaa liikaa suolaa, voi tilanne olla vielä pelastettavissa. Lisää ruokaan kuorittu ja puoliksi tai pienemmiksi paloiksi leikattu raaka peruna. Anna perunanpalojen olla ruoassa 15–30 minuuttia. Tässä ajassa ne imevät itseensä ruoan ylimääräiset suolat. 

Jos perunaniksi ei auta, pelasta ruoka tekemällä kerralla isompi satsi, eli lisää kattilaan tai pataan muita ruoan aineksia, jolloin suolan suhteellinen määrä ruoassa vähenee. 

Lisää aiheesta:

Nyt tarkkana! Yleinen valmistustapa voi pilata nakitVaro! Yleinen valmistustapa voi pilata nakitLipsahtiko kastikkeeseen liikaa suolaa? Nerokas perunakikka pelastaa ruokakatastrofilta
Tuliko ruoasta liian suolaista? Näin voit vielä pelastaa tilanteen
Kokit paljastivat parhaat niksinsä: Makaroneihin kannattaisi lisätä jogurttia
Uudet perunat uusiksi – "Tämä resepti on kokeilemisen arvoinen"
PerunaRuoanlaittoVinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.9.10:14
    Maatalous

    Nyt viljelijät tarkkana – Ruokavirastolta varoitus

  • 18.9.17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä