Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuliko ruoasta liian suolaista? Näin voit vielä pelastaa tilanteen

Hapan sitruuna ja makea hunaja voivat pelastaa liian suolaisen ruoan.
Hapan sitruuna ja makea hunaja voivat pelastaa liian suolaisen ruoan.Shutterstock
Julkaistu 18.11.2017 17:05

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Suola on jokaisen keittiön ihmeaine, joka tuo ruoan maut esiin ja voi parhaimmillaan muuttaa koko annoksen maun. Pahimmillaan koko ruoka voi kuitenkin mennä pilalle, jos suolaa pääsee lorahtamaan liikaa. Mitä silloin voi tehdä?

Suolan määrän kanssa kannattaa aina olla tarkkana. Paras tapa on lisätä suolaa pikkuhiljaa samalla maistellen, mutta myös reseptin seuraaminen on hyvä vaihtoehto. Jos suolaa kuitenkin pääsee lorahtamaan liikaa, ei hätää! Ennen kuin nostat kädet pystyyn ja heität ruoan roskiin, kokeile korjata tilanne muutamalla helpolla vinkillä.

Lisää kermaa, avokadoa tai pehmeää juustoa

Rasvaiset ainesosat kuten kermaviili, kookosmaito, avokado tai ricotta-juusto voivat ruoasta riippuen pelastaa tilanteen. Kermaiset ainesosat saavat maut muuttumaan miedommiksi.

Sekoita lusikallinen hapanta

Sitruunan tai limen mehu, valkoviinietikka tai muu vastaava hapokas aineosa tuo ruokaan lisää makua ja piilottaa suolaisuutta. Aloita kuitenkin vain hyvin pienellä määrällä, kuten teelusikallisella, ettei ruoka muutu vahingossakaan liian suolaisen lisäksi liian happamaksi.

Luota tärkkelykseen

Tärkkelystä sisältävät ruoat kuten riisi, quinoa, couscous tai pasta voivat toimia apuna, sillä ne imevät suolaa kuin sienet. Lisää ruokaan, keitä muutamia minuutteja ja anna niiden imeä ylimääräinen suola pois.

Jos liedellä kiehuu keitto tai kastike, voi sekaan lisätä pari palaa raakaa perunaa. Myös peruna imee ylimääräistä suolaa, ja ennen tarjomista perunan palaset voi kalastaa ruoasta pois.

Mausta makealla

Ruskea sokeri ja hunaja voivat myös toimia pelastuksena. Niitä kannattaa myös lisätä pieni määrä. Toisaalta sekaan voi kokeilla myös toisella pannulla paistettua valkosipulia ja sipulia: sekoita sipulit liian suolaiseen ruokaan juuri ennen tarjoilua.

Lähteet: Purewow, food.ndtv

***

0:34Porkkanainen jauhelikastike

Lisää aiheesta:

Moni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatLipsahtiko kastikkeeseen liikaa suolaa? Nerokas perunakikka pelastaa ruokakatastrofiltaMaustemoka, johon jokainen meistä on joskus sortunut – merkittävä vaikutus makuun ja ulkonäköön!Virhe, joka voi pilata koko annoksen: Milloin suola pitää oikeasti lisätä ruokaan?10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!Kokeile uusia makupareja — näillä vinkeillä saat valmiskeiton maistumaan
MausteetRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?

  • 9.5.15:50
    Takaisinvedot

    Allergiavaroitus: Urjalan Makeistukku vetää lihaliemijauheen myynnistä