Tuliko ruoasta liian suolaista? Näin voit vielä pelastaa tilanteen

suolaus
Hapan sitruuna ja makea hunaja voivat pelastaa liian suolaisen ruoan. Shutterstock

Suola on jokaisen keittiön ihmeaine, joka tuo ruoan maut esiin ja voi parhaimmillaan muuttaa koko annoksen maun. Pahimmillaan koko ruoka voi kuitenkin mennä pilalle, jos suolaa pääsee lorahtamaan liikaa. Mitä silloin voi tehdä?

Suolan määrän kanssa kannattaa aina olla tarkkana. Paras tapa on lisätä suolaa pikkuhiljaa samalla maistellen, mutta myös reseptin seuraaminen on hyvä vaihtoehto. Jos suolaa kuitenkin pääsee lorahtamaan liikaa, ei hätää! Ennen kuin nostat kädet pystyyn ja heität ruoan roskiin, kokeile korjata tilanne muutamalla helpolla vinkillä.

Lisää kermaa, avokadoa tai pehmeää juustoa

Rasvaiset ainesosat kuten kermaviili, kookosmaito, avokado tai ricotta-juusto voivat ruoasta riippuen pelastaa tilanteen. Kermaiset ainesosat saavat maut muuttumaan miedommiksi.

Sekoita lusikallinen hapanta

Sitruunan tai limen mehu, valkoviinietikka tai muu vastaava hapokas aineosa tuo ruokaan lisää makua ja piilottaa suolaisuutta. Aloita kuitenkin vain hyvin pienellä määrällä, kuten teelusikallisella, ettei ruoka muutu vahingossakaan liian suolaisen lisäksi liian happamaksi.

Luota tärkkelykseen

Tärkkelystä sisältävät ruoat kuten riisi, quinoa, couscous tai pasta voivat toimia apuna, sillä ne imevät suolaa kuin sienet. Lisää ruokaan, keitä muutamia minuutteja ja anna niiden imeä ylimääräinen suola pois.

Jos liedellä kiehuu keitto tai kastike, voi sekaan lisätä pari palaa raakaa perunaa. Myös peruna imee ylimääräistä suolaa, ja ennen tarjomista perunan palaset voi kalastaa ruoasta pois.

Mausta makealla

Ruskea sokeri ja hunaja voivat myös toimia pelastuksena. Niitä kannattaa myös lisätä pieni määrä. Toisaalta sekaan voi kokeilla myös toisella pannulla paistettua valkosipulia ja sipulia: sekoita sipulit liian suolaiseen ruokaan juuri ennen tarjoilua.

Lähteet: Purewow, food.ndtv

***

0:34

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja