Maustemoka, johon jokainen meistä on joskus sortunut – merkittävä vaikutus makuun ja ulkonäköön!

Helppo ja herkullinen – tee itse pekonisuolaa
Pekonisuola antaa ruokiin hauskaa makua. Kokeile helppoa reseptiä.

Tietyt mausteet, kuten curry ja paprikajauhe, tulisi aina kiehauttaa rasvassa ennen ruokiin lisäämistä. Tämä niksi parantaa sekä ruoan makua että väriä.

Lisäätkö sinäkin curry- tai paprikajauhetta ruokiin sen enempää miettimättä? Jos haluat saada mausteista kaiken hyödyn irti, näitä mausteita ei kannata ripotella ruoan sekaan sellaisenaan, vaan paistaa ensin rasvassa.

Paistaminen takaa hyvän maun ja kauniin värin

Seuraavan kerran vaikkapa kanakastiketta tehdessäsi lisää curryjauhe öljyn kanssa pannulle heti ensimmäisenä. Et taatusti tule katumaan sitä!

Kun mausteita, kuten paprikajauhetta, currya, kurkumaa tai chiliä paistaa pannulla kuumassa rasvassa ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä, mausteista vapautuu huomattavasti enemmän aromeja.

Tämän helpon kikan ansiosta saat ruokaan täyteläisen maun lisäksi myös kauniin värin.

Jos nämä mausteet kannattaa lisätä pannuun jo ruoanlaiton alkumetreillä, suola on sen sijaan mauste, joka kannattaa lisätä vasta valmiiseen ruokaan.

Ennen suolan lisäämistä ruokaa kannattaa maistaa, jottei suolaa tule lisättyä ruokaan enempää kuin on tarpeen. Jos suolaa on päässyt ruokaan liikaa, lue tästä, kuinka korjaat helposti tilanteen

Lähteet: Meira, Keittotaito

Korjaus 25.1.2018 klo 11.15 Aromit-sanan taivutus korjattu oikeaan muotoon.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja