Mitä ruoaksi ensi viikolla? Poimi tästä 5 helppoa reseptiä arkeen – pöytään alle puolessa tunnissa

pasta herne
Shutterstock

Tuntuuko sinusta, että arkesi pyörii aina samojen yhdeksän ruokalajin ympärillä? Ei hätää, kokosimme helpot ja nopeat arkiruokareseptit, joilla ruokapöytään saa hiukan vaihtelua.

Katso yllä olevalta videolta helppo resepti myös herkulliseen one pot -nakkipastaan!

Joskus inspiraatio viikon ruokien kanssa meinaa loppua itse kullakin. Kokosimme parhaat ja nopeat arkiruokareseptit, jotka tuovat taatusti vaihtelua pöydän vakioruokiin.

Kaikki ruoat valmistuvat alle puolessa tunnissa ja maistuvat taatusti lapsillekin!

Sitruuna-pippuribroileri

Broilerin rintafileet ovat ruokaa, joka maistuu vasrmasti koko perheelle. Tällä helpolla ja nopealla reseptillä rintafileistä paistuu parissa kymmenessä minuutissa mehukkaita ja maultaan ihanan sitruksisia.

Tämän superhelpon reseptin juju piilee kolmessa ainesosassa; voissa, sitruunan kuoressa ja pippurissa.

Kermainen hernepasta

Herneitä, minttua ja parmesaanijuustoa sisältävä yhden kattilan pasta on takuuvarma valinta silloin, kun kaipaat herkullista, mutta ennen kaikkea nopeaa ruokaa.

Resepti on kerännyt vain ja ainoastaan ylistäviä kommenttejä. "Tämä oli parasta ruokaa, jota olen koskaan tehnyt", eräs kommentoi.

Thaimaalaiset lihapullat

Perinteiset lihapullat maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen, mutta välillä niitä kannattaa kokeilla myös hieman uudenlaisella twistillä. Thaimaalaiset kanapullat valmistuvat broilerinjauhelihasta alle puolessa tunnissa.

– Teen thaimaalaisia kanapullia aina, kun pitää keksiä jotain nopeaa, helppoa ja maistuvaa. Näin maukkaita lihapullia et ole vielä syönyt, kommentoi reseptin vinkannut MTV:n toimittaja.

Pikakaalilaatikko pannussa

Keräkaalissa on vihanneksille tyypillisesti vähän energiaa ja paljon kuitua, mutta myös hieman yllättäen runsaasti proteiinia. Kotimaisen kaalin syöminen on myös teko ilmaston ja suomalaisen maanviljelyn puolesta.

Näin nopeaa ja herkullista kaalilaatikkoa et taatusti ole vielä kokeillut!

Maailman paras tomaattikeitto

Lämmittävä kulhollinen keittoa pitkän päivän päätteeksi on yksi elämän suurimmista nautinnoista. Tämä tomaattikeitto ei vaadi pitkää keittoaikaa, vaan sen salaisuus piilee pienessä määrässä sokeria, joka tasoittuu tomaatin hieman pistävää makua.

Lopussa keittoon lisätyt yrtit ja kerma tekevät lopputuloksesta samettisen pehmeän ja maultaan uskomattoman herkullisen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!