Uunilohi, makaronilaatikko ja lihapullat – suomalaisten arki pyörii 9 ruokalajin ympärillä

uunilohi
Uunilohi on suomalaisten tyypillisin arkiruoka. Shutterstock

Vaikka suuri osa suomalaisista kertoo olevansa hyvin kiinnostunut ruoasta ja ravinnosta, tästä huolimatta monen arki pyörii tyypillisimmillään vain yhdeksän ruokalajin ympärillä. Tällä hetkellä suosikkiruokien kärjessä ovat uunilohi, liha-makaronilaatikko ja lihapullat.

Ei enää koskaan liisteriä! Katso videolta, kuinka syntyy täydellinen muusi. 

K-ryhmän tutkimuksessa selvisi, että suomalaisten kiinnostus ruokaa ja ravintoa kohtaan on lähes yksimielinen. Vain kymmenesosa suomalaisista kertoo, ettei ruoka juuri kiinnosta heitä, ja peräti 64 prosenttia vastaajista kertoi olevansa hyvin kiinnostunut ruoasta ja ravinnosta.

Vaikka kyselyn mukaan ruoka kiinnostaa suomalaisia, monissa perheissä samat arkiruoat toistuvat päivästä ja viikosta toiseen. 

– Suomalaisten ruokareviirin ytimessä on tyypillisimmillään 9 suosikkiruokalajia. Arkiruokaan tuo vaihtelua tutkimustulosten mukaan kolme eri ruokaa. Jotain aivan uutta tai jopa täysin totutusta poikkeavaa ollaan valmiita kokeilemaan muutama ruokalaji kerrallaan, kertoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungar.

Suomalaisten suosikkiruokien kärjessä on tutkimuksen mukaan uunilohi, jonka jopa 61 prosenttia suomalaisista mainitsee arkiruoakseen. Kun arkeen haetaan vaihtelua, vaihtelulistan kärkeen nousee itse tehty pizza. Itselle kokonaan uusista resepteistä suomalaiset haluaisivat kokeilla mieluiten maailman makuja.

Suomalaisten arjen suosikit,TOP 10

  1. Uunilohi 61 %
  2. Liha-makaronilaatikko 59 %
  3. Lihapullat 58 %
  4. Jauhelihakastike 58 %
  5. Pizza (itse tehty) 52 %
  6. Lasagne 50 %
  7. Tortillat 50 %
  8. Paistettu kala 49 %
  9. Kalakeitto 43 %
  10. Lämpimät voileivät 42 %

Arjen vaihtelu, TOP 10

  1. Pizza (itse tehty) 16%
  2. Hampurilaiset (itse tehty) 15%
  3. Lämpimät voileivät 15%
  4. Tortillat 12%
  5. Hernekeitto 11%
  6. Lasagne 11%
  7. Karjalanpaisti  11%
  8. Poro-/riistakäristys 11%
  9. Lihamureke 10%
  10. Porsaan sisäfilee 10 %

Lähde: K-ryhmä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat