Helppoa ja nopeaa arkiruokaa – herkullinen tomaattikeitto valmistuu alle puolessa tunnissa
Keitto on kevyttä ja terveellistä arkiruokaa parhaimmillaan. Maailman parhaimmaksin kehuttu tomaattikeitto valmistuu todella nopeasti – alle puolessa tunnissa.
Lämmittävä kulhollinen keittoa pitkän päivän päätteeksi on yksi elämän suurimmista nautinnoista. Tämän reseptin ansiosta sinun ei tarvitse hääriä keittiössä tuntikausia, sillä herkullinen tomaattikeitto on edessäsi ennen kuin huomaatkaan.
Keitto ei vaadi pitkää keittoaikaa, vaan sen salaisuus piilee pienessä määrässä sokeria, joka tasoittuu tomaatin hieman pistävää makua. Lopussa keittoon lisätyt yrtit ja kerma tekevät lopputuloksesta samettisen pehmeän ja maultaan uskomattoman herkullisen.
– Ensimmäisen lusikallisen jälkeen on helppo ymmärtää, miksi yli kolmesataa ihmistä on antanut täydet pisteet tälle miellyttävälle keitolle, jonka valmistus ei vaadi yhtä ainoaa tuoretta tomaattia, Popsugar-sivustolle kirjoittanut Angela Alias kertoo.
Maailman paras tomaattikeitto (6–8 annosta)
1 keskikokoinen sipuli
6 rkl voita
2 X 400 g tölkkiä säilyketomaatteja
1–1,3 l tomaattimehua
3–6 rkl sokeria
2 kanaliemikuutiota
mustapippuria jauhettuna
6 dl kermaa
n. 0,5 dl tuoretta basilikaa
n 0,5 dl tuoretta persiljaa
Hienonna sipuli. Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää joukkoon tölkkitomaatit ja hetken päästä tomaattimehu. Lisää seuraavaksi joukkoon sokeria sen verran, että tomaatin pistävä maku häviää. Lisää seuraavaksi joukkoon kanaliemikuutiot ja reilusti hienonnettua pippuria.
Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta levy. Lisää viimeiseksi joukkoon kerma ja hienonnetut yrtit ja sekoita. Tarkista maku ja tarjoile hyvän leivän kera.
Lähteet: Popsugar, Foodnetwork
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti