Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Alle puolessa tunnissa pöytään: Superhelppo kesäpasta on kokeilemisen arvoinen – ”parasta ruokaa, jota olen koskaan tehnyt”

Shutterstock
Julkaistu 06.08.2018 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Herneitä, minttua ja parmesaanijuustoa sisältävä yhden kattilan pasta on takuuvarma valinta silloin, kun kaipaat herkullista, mutta ennen kaikkea nopeaa ruokaa. Tähän reseptiin et tule pettymään!

VIDEO: Tämän pastaniksin jälkeen et enää koskaan keitä pastaa yli tarpeidesi!

Helppo ja nopea hernepasta on kesäruokaa parhaimmillaan. Bon Appetit -sivustolta löytyvä resepti on kerännyt vain ja ainoastaan ylistäviä kommenttejä.

– Rehellisesti sanottuna tämä oli todella hyvää ja todella helppo tehdä! En tee usein ruokaa, koska poikaystäväni on se, joka kokkaa yleensä. Päätin kerran tehdä tätä ja hän sanoi, että tämä oli parasta ruokaa, jota olen koskaan tehnyt, eräs kommentoija kertoo.

Reseptiä kokeilleet kertovat ruoan toimineen hyvin sellaisenaan, mutta annoksen joukkoon voi lisätä halutessaan vaikkapa ilmakuivattua kinkkua. 

Kermainen hernepasta (4–6 annosta)

1 ps (200g) pakasteherneitä
450 g (simpukka)pastaa
1 ¼ dl tuoretta minttua
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
1 ¼ dl kermaa
2 rkl oliiviöljyä
2,5 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria, suolaa

Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan jäiset herneet ja hieman suolaa. Keitä noin kolmen minuutin ajan, kunnes herneet ovat nousseet pinnalle. Poimi herneet reikäkauhalla isoon kulhoon.

Kuumenna vesi uudelleen kiehuvaksi ja keitä siinä pastat pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä välin kun pasta kypsyy, viimeistele hernekastike.

Hienonna herneiden joukkoon reilu puoli desiä tuoreen mintun lehtiä. Lisää joukkoonhienonnettu valkosipulinkynsi sekä sitruunan raastettu kuori. Säästä sitruuna annoksen viimeistelyä varten.

KOKEILE MYÖS: Herkullisen pasta-aterian salaisuus piilee lempisalaatinkastikkeessasi – tätä tajunnan räjäyttävää herkkua syödessä ei kaloreita lasketa!

Lisää kulhoon oliiviöljy, kerma sekä puolet juustosta. Sekoita ainesosat keskenään muusinuijalla tasaiseksi kastikkeeksi. Siirrä valmiit pastat hernekastikkeen joukkoon kulhoon. Pastaa ei tarvitse valuttaa kovin huolellisesti, sillä pieni määrä pastan keitinvettä tekee ruoasta entistäkin mehevämpää.

Rouhi joukkoon pippuria ja suolaa oman maun mukaan ja sekoita. Lisää valmiin pastan pinnalle loput juustot sekä mintun lehdet juuri ennen tarjoilua. Purista annoksen päälle myös hieman sitruunamehua sekä lorauta oliiviöljyä.  

Lähde: BonAppetit

Lisää aiheesta:

Mahtava spagettiruoka, joka valmistuu hetkessä – testaa koukuttava pasta, johon tarvitset vain muutaman raaka-aineenValmista 20 minuutissa! Mahtava arkiruokaresepti kerää ylistystä: "Paras hapanimeläbroileri, jota olen koskaan maistanut"Klassikkokeitosta inspiraationsa saanut pasta on koko perheen uusi suosikki – tämä yhden pannun herkku lämmittää kylmänä talvipäivänä Suussa sulava ja superterveellinen! Tämä keventäjän unelmaruoka maistuu taatusti koko perheelleNerokas resepti! Keitä pasta veden sijaan punaviinissä – etkä tule katumaan sitä! Vartissa valmista! Superherkullinen yhden kattilan makkarapasta on kiireisen arjen pelastus
RuoanlaittoPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista