Mitä itse valitsisit? Urheilijan video olympiakylän tarjoiluista nostaa veden kielelle: "Ei valittamista"

shutterstock_538900693
Olympiakylässä urheilijoille tarjotaan lukuisia eri ruokavaihtoehtoja. Kuvituskuva. Copyright (c) 2016 JGA/Shutterstock. No use without permission.

Oletko miettinyt, miten urheilijat syövät olympialaisissa? Irlantilainen rugby-pelaaja vilauttaa TikTok-videollaan antimia, joita olympiakylän ruokailuhallissa tarjotaan. Näky saa veden herahtamaan kielelle.

Hyvin koostettu ruokavalio on tärkeä osa ammattiurheilijan arkea. Olympiakylässä atleetit saavat nauttia myös herkuista, osoittaa rugby-pelaaja Harry McNultyn kuvaama video, josta uutisoi Delish-sivusto.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Klippi osoittaa, että valinnan varaa riittää. On pizzaa, pastaa, coucousia ja lammasta, japanilaista ruokaa, nuudeliannoksia, höyrytettyjä nyyttejä, roti-leipää, erilaisia vihanneksia, hedelmiä ja leivonnaisia, jogurttia, muroja sekä montaa sorttia jälkiruokia.

Myöskään erikoisdieettejä ei ole unohdettu. Tarjolla on esimerkiksi halal-ruokaa sekä gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. 

McNulty kiittelee, että olympialaisissa on otettu huomioon eri kulttuurit ja ruokavaliot. Menu myös vaihtelee usein.

– Ei valittamista, mies toteaa videollaan.

Korona on huomioitu tarkoin

Olympiakylän ruokailutiloissa on otettu huomioon myös vallitseva koronaviruspandemia. Australialainen vesipallotähti Tilly Kearns kertoo miljoonia katselukertoja keränneellä TikTok-videollaan, miten hänen tiiminsä ruokailee kisojen aikana.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ennen kuin urheilijat koskevat mihinkään, he laittavat käsiinsä suojakäsineet. Jokainen tarjotin on desinfioitu. Hallissa kulkiessaan urheilijat pitävät maskia kasvoillaan ja he pyyhkivät kaikki koskettamansa pinnat. Pöytien välissä on läpinäkyvä seinä.

Kearns kertoo, että hänen tiiminsä tulee syödä kymmenessä minuutissa, jonka jälkeen kasvoille laitetaan uusi maski. Matkalla ulos kädet desinfioidaan kertaalleen.

0:58

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja