Vegaani, ikävöitkö pekonia? Gordon Ramsay kehitti pomminvarman reseptin juuri sinulle: "Nerokasta"

pekoni
Gordon Ramsayn vegaaninen "pekoni" vie makunautinnon uudelle tasolle. Shutterstock

Gordon Ramsay kehitti vegaanisen "pekonisen" reseptin, joka ei kalpene lihaversion rinnalla.

Moni klassikkoresepteistä sisältää lihaa, niin myös ikoninen BLT-leipä, jonka herkullisina täytteinä toimivat tomaatti, salaatti ja pekoni.

Ilman pekonia leipä ei ole kuitenkaan nimensä veroinen. Huippukokki Gordon Ramsay paljasti vegaanien iloksi salaisen reseptinsä lihattoman "pekonin" valmistamiseen TikTok-palvelussa. Videolta voi huomata, kuinka pekonia ja sen vegaanista versiota ei tahdo erottaa toisistaan. Lihaton versio ei kalpene alkuperäisen rinnalla. 

Reseptin salaisuus

Vegaaninen versio syntyy murennetusta tofusta, marinadista ja riisipaperista.

Marinadiin tarvitset murskattua valkosipulia, ravintohiivaa, paprikaa, vaahterasiirappia, soijakastiketta sekä vegaanista voita. Ensimmäiseksi nämä ainesosat sekoitetaan keskenään.

Marinadia sekoitetaan muutama lusikallinen murennettuun tofuun.

Seuraavaksi riisipaperista leikataan pekonin kaltaisia siivuja. Ne upotetaan marinadiin ja asetellaan sen jälkeen pellille.

Marinadissa maustunutta tofua ripotellaan riisipaperin päälle. Lopuksi päälle lisätään vielä toinen samaan malliin leikattu riisipaperi ja painellaan kevyesti. Sitten "pekoni" on valmis paistettavaksi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vegaanisesta pekonista somehitti

Ramsayn vegaaninen BLT-leipä on saanut hersyvän vastaanoton. Videota on katsottu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja tykkäyksiä on sadellut yli kaksi miljoonaa.

– Parhaan näköinen pekoni, jota olen koskaan nähnyt, TikTokissa ylistetään.

– Nerokasta, täytyy yrittää! kommenteissa kirjoitetaan.

Lukuisista kokkiohjelmistaan tunnettu Ramsay on suosinut viime aikoina kasvispohjaista ruokaa.

– Kasvispohjaisten ruokareseptien luominen on yhtä tärkeää kuin lihan ja kalan, Ramsay on todennut Delish-ruokasivustolle.

Syötkö lihaa? Katso videolta herkullisella tavalla suolaista ja makeaa yhdistelevän karamellisoidun pekonin resepti.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!