Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"

9:15Mihin kaikkeen taipuu kurpitsa?Mihin kaikkeen taipuu kurpitsa? Katso videolta asiantuntijan vinkit!
Julkaistu 16.10.2025 17:22
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruokakauppojen hevi-osastot pursuavat nyt erilaisia kurpitsoja. Asiantuntija kertoo, mihin niitä kannattaa hyödyntää.

Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin keskiviikkona sesonkiherkku kurpitsan monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin. 

Kurpitsoja löytyy moneen makuun, muistuttaa Satotukun myyntipäällikkö Annika Hongell. Lähetyksessä esiteltiin muun muassa monen tuntema myskikurpitsa sekä hokkaidokurpitsa.

– Lähes kaikissa kurpitsoissa on kova kuori. Aina suosittelen, että kurpitsan pilkkoo kuorineen.

Kurpitsan voi kypsentää uunissa lohkoina kuorineen päivineen. Jo kurpitsa vaatii kuorimista, se kannattaa kuoria siinä vaiheessa, kun kasvis on pilkottu pienemmäksi. 

Lue myös: Kaiverra halloween-kurpitsa helposti – yksi kikka auttaa huomattavasti!

Pitkä säilyvyys yllättää

Kurpitsojen kilohinta on usein hyvin maltillinen, Hongellin mukaan jopa edullinen, kun ottaa huomioon, miten paljon syötävää yhdestä kurpitsasta saa. 

Monet yllättyvät myös kurpitsan hyvästä säilyvyydestä. 

– Jos on mahdollisuus vihanneslokerossa säilyttää, niin se säilyy kuukausia. Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna. Maku oikestaan tiivistyy ja paranee.

Jos kurpitsa alkaa pehmenemään tai sen väri alkaa vaihtua, on se merkki siitä, että kurpitsa on jo nähnyt parhaat päivänsä. Hongell kuitenkin muistuttaa, että kurpitsat ovat pitkäikäisiä huoneenlämmössäkin. 

Millainen kurpitsa on patty pan? Mitä erilaisista kurpitsoista voi kokata? Katso yllä olevalta videolta vinkit!

Nappaa myös Annika Hongellin kurpitsaohje: Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

Lisää aiheesta:

Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHalpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!Jopa alle euron kilo! Kotimainen raaka-aine kannattaa nyt napata ostoskoriinNäin halloween-kurpitsan kaiverrus helpottuu huomattavastiEthän heitä roskiin ajankohtaista raaka-ainetta? Saat edullisen naposteltavan: "Vähän kuin popcornia söisi"Edullinen raaka-aine, jota kannattaa nyt käyttää – tekee lihamurekkeestakin parempaa: "Keittiön kameleontti"
RuokaKasviksetViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:14
    Juusto

    Nyt iski fetakriisi

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • Eilen16:38
    Joulu

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • Eilen11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä