Michelin-tähden saanut Kozeen Shiwan: "Kaikki voivat pitää turpansa kiinni"

Kozeen Shiwan lataa suorat sanat Michelin-tähdestään 4:13 Kozeen Shiwan lataa suorat sanat Michelin-tähdestään
KATSO VIDEO: Kozeen Shiwan lataa suorat sanat Michelin-tähdestään.

"Suomen nopeimman Michelin-tähden" maanantaina saanut ravintoloitsija Kozeen Shiwan todisti, etteivät suuret puheet olleet pelkkää sanahelinää.

Helsinkiläinen The Room by Kozeen Shiwan -ravintola sai maanantaina järjestetyssä Michelin Guide Nordics -gaalassa ensimmäisen Michelin-tähtensä. 

Kyseessä on "Suomen nopein Michelin-tähti", sillä ravintola on ehtinyt olla virallisesti auki vasta neljä ja puoli kuukautta. Irakin Kurdistanissa syntynyt Kozeen Shiwan on samalla ensimmäinen maahanmuuttaajataustainen Michelin-tähtiravintoloitsija Suomessa.

Tähdellä valtava merkitys

MTV Uutiset haastatteli Kozeen Shiwania tuoreeltaan tähtien jaon jälkeen. 

– Tuntuu uskomattomalta. Ihan siis käsittämättömältä. Olen itkenyt, raivonnut, huutanut, iloinnut ja käynyt kaikki tunteet läpi. Tämä on ihan huikea hetki elämässä.

Kozeen Shiwan Huomenta Suomen vieraana perjantaina 31.5. kello 9.15 alkaen

Shiwan sanoo tähden saamisen olleen hänelle henkilökohtaisesti valtavan iso asia. 

– Mua on vedetty alas vuosikausia ja musta on puhuttu pahaa. Olen ollut mukamas isopuheinen, mutta kappas mitä nyt kävi. Puheet on lunastettu.

Suorat sanat epäilijöille: "Kaikki voivat pitää turpansa kiinni"

Ravintoloitsijan mukaan tähden saamisesta tekee legendaarisen myös The Room -ravintolan henkilökunnan määrä. Ravintolassa työskentelee Shiwanin lisäksi kaksi muuta kokkia sekä yksi tarjoilija.

– Jos miettii muita yhden ja kahden tähden paikkoja Suomessa, heillä on kaikilla ollut ravintolan avauksessa valtava määrä ihmisiä. Palacella oli Suomen Avengers-tiimi: Hans Välimäki, Eero Vottonen ja kaikki muut kokit.

Shiwan haluaakin nyt sanoa suorat sanat kaikille, jotka häntä ovat vuosien varrella epäilleet.

– Mua on vedetty alas vuosikausia rasistisilla jutuilla, mua on kiusattu. Nyt kun pääsin tähän kuningasasemaan niin sanotusti, niin se peli on ohi. Kaikki voivat pitää turpansa kiinni.

Tavoitteena kaksi tähteä ensi vuonna

Seuraavaksi Shiwan tähtääkin vaatimattomasti kahteen Michelin-tähteen heti ensi vuonna. Suomessa on tällä hetkellä vain yksi kahden tähden ravintola, helsinkiläinen Palace.

– Mahdollisesti saadaan Suomen nopein kaksi tähteä. Siihen tähdätään ja mulla on suunnitelma sitä varten.

Miten Kozeen Shiwan saavutti Michelin-tähden niin nopeasti? Voiko 14-paikkainen ravintola tehdä rahaa? Katso videolta koko haastattelu.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!