Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kozeen Shiwanin ravintolassa käsittämätöntä ruokaa: Kuningasperunaa ja syötävät kultahampaat

10:02Michelin-tähtien poikkeukselliset uudet kantajatKATSO VIDEO: Kozeen Shiwan kertoo ravintolansa ruoasta. Haastattelussa myös Kuusamon Rukalla sijaitsevan Michelin-ravintola Tapion Connor Laybourne.
Julkaistu 03.06.2024 07:42
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vastikään Michelin-tähdellä palkittu kokki Kozeen Shiwan kertoi Huomenta Suomessa ruokafilosofiastaan. 

Kerroimme MTV Uutisten Makuja-sivuilla aiemmin ravintoloitsija Kozeen Shiwanin ajatuksista Michelin-tähden saavuttamisesta. 

Kyseessä on "Suomen nopein Michelin-tähti", sillä ravintola The Room on ehtinyt olla virallisesti auki vasta neljä ja puoli kuukautta. Irakin Kurdistanissa syntynyt Shiwan on samalla ensimmäinen maahanmuuttaajataustainen Michelin-tähtiravintoloitsija Suomessa.

Lue myös: Suomen Michelin-ravintolat 2024 paljastettiin – uudet tähtiravintolat Rukalle ja Helsinkiin!

Persoonallinen menu

Perjantaina Kozeen Shiwan vieraili Huomenta Suomessa kertomassa muun muassa ruokafilosofiastaan. Shiwan uskoo ravintolansa saaneen tähden muun muassa persoonallisen ja tarinallisen ruokansa johdosta. 

Ravintolan menu pohjaa Shiwaniin itseensä ja hänen kokemuksiinsa lapsuudesta nykypäivään saakka. 

– Menu alkaa kotimaastani, seuraavaksi mennään pakolaisina Turkkiin ja tullaan Suomeen. Sitten tulee kaunis mieliannos, joka on potretti itsestäni. Se tarjoillaan 350 euron astiasta, Shiwan kuvaili ja nauroi.

Kuuluisa Kuningasperuna

MasterChef_Suomi_2023_eps13_annos_KRISTIINA_kuva_juuli_aschan_001Tällainen Kuningasperuna-annos oli MasterChef Suomi -ohjelmassa vuonna 2023.

Yksi menun tähtiannoksista on Shiwanin kuuluisa Kuningasperuna. 

– Se on nimikkoannokseni.

Kuningasperuna syntyi alun perin vuonna 2017, kun Vuoden kokki -kilpailuun oli kehitettävä suomalaisia raaka-aineita arvostava annos. Monen mutkan ja ideoinnin kautta syntyi suolakuoressa kypsytetty ja suorastaan taiteellinen peruna.

Shiwan on tehnyt Kuningasperunastaan lukuisia eri versioita vuosien varrella. Vuonna 2023 annos nähtiin jälleen myös MasterChef Suomi -ohjelmassa. Kilpailijoiden oli toisinnettava näyttävä Kuningasperuna-annos Kozeenin ohjeiden mukaan.

Katso ohje: MasterChef: Kozeen Shiwanin kuningasperuna

"Ravintolaan tulee syötävät kultahampaat vieraille"

Taiteellisuus ei Kozeen Shiwanilla rajoitu pelkästään ruokaan, sillä kokki on myös kiinnostunut muodista ja muotisuunnittelusta. Yksi Shiwanin tavaramerkeistä on hänen suussaan komeilevat kultahampaat.

– Jotkut sanovat minua kultahampaiseksi kokiksi. Kerron vielä nopeasti, että ravintolaan tulee syötävät kultahampaat vieraille. Ne tehdään suklaasta.

Katso yllä olevalta videolta Kozeen Shiwanin koko haastattelu.

Lue myös: Michelin-tähden saanut Kozeen Shiwan: "Kaikki voivat pitää turpansa kiinni"

Lisää aiheesta:

Huippukokki Kozeen Shiwan ei koskaan keittäisi varhaisperunoita vedessäKozeen Shiwan meni täysin sanattomaksi suorassa lähetyksessä: "Itken tässä"Michelin-tähden saanut Kozeen Shiwan: "Kaikki voivat pitää turpansa kiinni"Helsinkiläinen Michelin-ravintola Inari sulkee ovensaMasterChef-tuomari Helena Puolakka muistelee aikaa, kun hän työskenteli Gordon Ramsayn alaisuudessa: "Fyysistä väkivaltaa löytyi hänen keittiöstään"Lari, 25, edustaa Suomea arvostetuissa kokkikisoissa – näin hän päätyi suoraan armeijasta Michelin-ravintolan keittiömestariksi
RavintolatRuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista

  • 27.8.10:10
    Ruoka

    Kozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessä

  • 26.8.18:08
    Viiden jälkeen

    Kohukokki avautuu voinnistaan: Ahdistuskohtauksia, oksentelua ja paniikkia