Lohifilee kypsäksi parissa minuutissa! Huippukokilta yllättävä valmistusvinkki

Voiko lohifileen kypsentää mikrossa? Testasimme! 1:53 Voiko lohifileen kypsentää mikrossa? Testasimme!
KATSO VIDEO: Voiko lohta kypsentää mikrossa? Testasimme huippukokki David Changin valmitusvinkin.

Miten onnistuu lohen kypsentäminen mikrossa ja meneekö valmistustapa jatkoon helppoutensa ansiosta? 

Riippuen hieman lohen leikkuutyylistä, kalan kypsennystavaksi valitaan yleensä pannu tai uuni, kesällä ehkä grilli ja uskaliaimmat saattavat nakata lohifileen airfryeriin. 

Ensimmäinen vaihtoehto tuskin kenelläkään on kuitenkaan mikro.

Yhdysvaltalainen huippukokki, Momofoku-ravintoloiden perustaja ja tv-persoona David Chang kehottaa kuitenkin kääntymään nimenomaan mikron puoleen, kirjoittaa Tasty.

Changin statuksen vuoksi hänen ohjeeseensa onkin suhtauduttu internetissä hieman vastaanottavaisemmin kuin kirjailija Stephen Kingin mikrolohireseptiin.

Makuja-toimituskin oli hieman vakuuttuneempi huippukokin reseptistä ja päätti testata, voiko lohesta todella saada hyvää mikrossa kypsentämällä.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten valmistus sujui ja miltä lopputulos näytti.

Helppo ja nopea arkiruoka

David Chang jakoi mikrolohireseptinsä "helppona arkiruokana" TikTok-tilillään ja kertoi valitsevansa mikron juuri ajankäytön vuoksi.

Lohen marinoimiseen Chang käyttää soijakastiketta, agavesiirappia, sekä maustettua suolaseosta. Agavesiirapin voi korvata myös esimerkiksi hunajalla, mutta toisaalta agavesiirappia voi käyttää hieman hunajan tavoin. Se on ja myös yksi täydellisen Tommy's Margaritan raaka-aineista.

Changin mukaan viisi minuuttia mikrossa "normaaliteholla" takaa kypsän, mutta mehukkaan ja 3,5 minuuttia taas puolikypsän lopputuloksen. Se, mikä on mikron "normaaliteho" riippunee hieman mikrosta ja aika taas lohifileen koosta.

Changin seuraajat tiedustelivat TikTokissa, kuinka kamalan hajun lohen valmistaminen mikrossa levittää koko asuntoon, mutta Changin mukaan lohi ei haise mikrossa kypsennettynä.

Toimittajan oman kokeilun mukaan palanut lohi luonnollisesti haiskahtaa, mutta vähemmän hiiltyneeksi valmistettuna keittiössä tuoksuivat lähinnä mausteet, ei niinkään kala.

Huolimatta siitä, että lohen kypsentäminen mikrossa kyllä onnistui, allekirjoittanut toimittaja pysyttäytyy jatkossakin paistinpannussa.

Katso myös: Lohta kahvinkeittimessä kauhujen keittiön tapaan:"Haisee kissanruualta"

Lohta kahvinkeittimessä kauhujen keittiön tapaan: ”Haisee kissanruualta” 4:14
Voiko lohta valmistaa kahvinkeittimessä? Niksi testissä MTV:n kauhujen keittiössä.

Lähteet: Tasty, TikTok

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat