Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksi yllättävä ainesosa tekee lihasta huomattavasti parempaa – kokki ei ollut uskoa, kunnes testasi itse: "Se on totta"

Shutterstock
Julkaistu 17.05.2020 18:04

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tiesitkö, että lihan voi paistaa myös majoneesissa voin sijaan? Testaa amerikkalaiskokin vinkki!

Videolla kokki Kari Aihinen opastaa pihvinpaiston saloihin. Miten Kape paistaa naudan sisäfileepihvit?

James Kenji López-Alt on amerikkalainen kokki ja ruokakirjoittaja, joka tunnetaan Yhdysvalloissa omaan alaansa tarkoin perehtyneenä ruokanörttinä. López-Alt jakoi jo viime syksynä New York Timesin artikkelissaan yllättävän vinkin lihan maun parantamiseen. 

Unohda voi ja käytä majoneesia

Kenji-lempinimellä yleisesti tunnettu kokki kertoo New York Timesissa havainneensa viime vuosien aikana trendin, jossa sous vide -lihaa valmistavat kotikokit hierovat pihvinsä pintaan majoneesia ennen sen paistamista. Majoneesin sanotaan ruskistuvan voita paremmin ja antavan lihaan entistäkin täyteläisemmän maun. 

– Epäilen, että puolet teistä kuolaavat nyt ajatuksesta ja puolet kakovat ällötyksestä. Jopa minulle majoneesin rakastajana ajatus majoneesin sivelemisestä puoliraa'an lihan päälle on vaikea niellä, Kenji kirjoittaa.

Kokki kertoo testanneensa menetelmää itse ensimmäistä kertaa jo muutama vuosi sitten ja todenneensa sen erinomaiseksi.

– Sinunkin kannattaa kokeilla sitä! Pihvit ruskistuivat täydellisesti. Se on siis totta: majoneesi ruskistuu todella voita paremmin – vaikka käytän kyllä paistamisessa nykyään molempia, Kenji toteaa.

Lue myös: Oletko tehnyt näin? Kari Aihisella yksi tärkeä sääntö pihvien ja broilerin rintafileiden paistamiseen: "Aina, kun teet..."

Lähde: New York Times

Lisää aiheesta:

Julian kermaista kanakastiketta ylistetään – MTV testasi helpon hittiohjeen: "Voisin nuolla lautasen"Ruokatoimittaja testasi ja yllättyi: "Yksi ainesosa muuttaa täysin sen, miten paistan jatkossa jauhelihani"Jamie Oliverin megahelppoa ruokaa ylistetään: "Luultavasti kaikkien aikojen paras kanaresepti"Kokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"Tässä on paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa ja valmistuu kahdessa minuutissa!Kokki paljastaa yllättävän ainesosan, joka tekee lihasta huomattavasti parempaa: "Sinunkin kannattaa kokeilla sitä"
RuokaLihaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:34
    Kananmuna

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • Eilen17:21
    Kasvikset

    Kaiverra halloween-kurpitsa helposti – yksi kikka auttaa huomattavasti!

  • Eilen14:24
    Ilmiöt

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Ykköskasvis uunijuureksiin! Ostoskoriin kannattaa napata nyt edullinen kuitupommi

  • ti17:22
    Japani

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin