Yksi yllättävä ainesosa tekee lihasta huomattavasti parempaa – kokki ei ollut uskoa, kunnes testasi itse: "Se on totta"

liha ateria pihvi
Shutterstock

Tiesitkö, että lihan voi paistaa myös majoneesissa voin sijaan? Testaa amerikkalaiskokin vinkki!

Videolla kokki Kari Aihinen opastaa pihvinpaiston saloihin. Miten Kape paistaa naudan sisäfileepihvit?

James Kenji López-Alt on amerikkalainen kokki ja ruokakirjoittaja, joka tunnetaan Yhdysvalloissa omaan alaansa tarkoin perehtyneenä ruokanörttinä. López-Alt jakoi jo viime syksynä New York Timesin artikkelissaan yllättävän vinkin lihan maun parantamiseen. 

Unohda voi ja käytä majoneesia

Kenji-lempinimellä yleisesti tunnettu kokki kertoo New York Timesissa havainneensa viime vuosien aikana trendin, jossa sous vide -lihaa valmistavat kotikokit hierovat pihvinsä pintaan majoneesia ennen sen paistamista. Majoneesin sanotaan ruskistuvan voita paremmin ja antavan lihaan entistäkin täyteläisemmän maun. 

– Epäilen, että puolet teistä kuolaavat nyt ajatuksesta ja puolet kakovat ällötyksestä. Jopa minulle majoneesin rakastajana ajatus majoneesin sivelemisestä puoliraa'an lihan päälle on vaikea niellä, Kenji kirjoittaa.

Kokki kertoo testanneensa menetelmää itse ensimmäistä kertaa jo muutama vuosi sitten ja todenneensa sen erinomaiseksi.

– Sinunkin kannattaa kokeilla sitä! Pihvit ruskistuivat täydellisesti. Se on siis totta: majoneesi ruskistuu todella voita paremmin – vaikka käytän kyllä paistamisessa nykyään molempia, Kenji toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!