Mainos
Mainos

Kokki paljastaa yllättävän ainesosan, joka tekee lihasta huomattavasti parempaa: "Sinunkin kannattaa kokeilla sitä"

Tunnettu amerikkalainen ruokavaikuttaja jakoi yllättävän vinkin lihan maun parantamiseen.

James Kenji López-Alt on amerikkalainen kokki ja ruokakirjoittaja, joka tunnetaan Yhdysvalloissa omaan alaansa tarkoin perehtyneenä ruokanörttinä. López-Alt jakoi New York Timesin artikkelissaan uuden ja yllättävän vinkin lihan maun parantamiseen. 

Unohda voi ja käytä majoneesia

Kenji-lempinimellä yleisesti tunnettu kokki kertoo New York Timesissa havainneensa viime vuosien aikana trendin, jossa sous vide -lihaa valmistavat kotikokit hierovat pihvinsä pintaan majoneesia ennen sen paistamista. Majoneesin sanotaan ruskistuvan voita paremmin ja antavan lihaan entistäkin täyteläisemmän maun. 

– Epäilen, että puolet teistä kuolaavat nyt ajatuksesta ja puolet kakovat ällötyksestä. Jopa minulle majoneesin rakastajana ajatus majoneesin sivelemisestä puoliraa'an lihan päälle on vaikea niellä, Kenji kirjoittaa.

Kokki kertoo testanneensa menetelmää itse ensimmäistä kertaa jo muutama vuosi sitten ja todenneensa sen erinomaiseksi.

– Sinunkin kannattaa kokeilla sitä! Pihvit ruskistuivat täydellisesti. Se on siis totta: majoneesi ruskistuu todella voita paremmin – vaikka käytän kyllä paistamisessa nykyään molempia, Kenji toteaa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja