Odottamaton ainesosa nostaa pastaruokasi aivan uudelle tasolle – kokeile ja ylläty!

pasta puttenesca
Shutterstock

Lisäämällä pasta-annoksesi joukkoon aavistuksen anjovista, nostat arkisen annoksen aivan uudelle tasolle – ilman kalamaista makua!

Tutusta videolta pastan mielenkiintoiseen historiaan. 

Pasta on siitä erinomainen ruokalaji, että jo muutamasta ainesosasta on mahdollista luoda herkullinen ateria. Tästä syystä kaapissa kannattaakin pitää aina jemmassa pestoa, tomaattikastiketta tai parmesania niitä tilanteita varten, jolloin ruoka on saatava pöytään nopeasti.

Näiden tuttujen ainesosien lisäksi kaapissa kannattaa TheKitchn-sivustolle kirjoittaneen Sheela Fiorenzon mukaan pitää aina yhtä ainesosaa, jonka avulla ruokaelämys on mahdollista nostaa aivan uudelle tasolle. Ja tämä ainesosa on monien yllätykseksi anjovistahna.

Vaikka et olisikaan anjoviksen ystävä, vinkin antanut nainen kannustaa kokeilemaan tätä melko yllättävääkin ainesosaa ennakkoluulottomasti. Saatat yllättyä positiivisesti! 

Jo pieni määrä riittää antamaan makua

Anjovistahna ei anna ruoalle kalamaista makua, vaan sen sijaan se vahvistaa ja antaa syvempää makua muuten tylsälle tomaattikastikkeelle tai valkosipuliöljylle. Se antaa ruoalle umamin makua ja mukavan suolaista potkua tehden siitä ainesosan, jonka monipuolisuutta voi olla vaikea voittaa.

Anjovistahnaa lisätessä kannattaa muistaa, että tahnan kuuluisi olla annoksen taustajoukko, ei päätähti. Lisää siis vaan noin puoli teelusikallista tahnaa kastikkeen sekaan. Paras lopputulos syntyy, jos lisäät tahnan suoraan pannulle sipulien kuullotusvaiheessa.

Jos anjovistahnaa ei ole saatavilla, voit kokeilla lisätä pastakastikkeeseesi myös hieman hienoksi pilkottua anjovisfileetä.

Lähde: TheKitch

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja